Συνέχιση με νέα πνοή

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, με ικανοποιητική συμμετοχή, η 9η ανοιχτή συνέλευση της κίνησης «Κάστρο Αλληλεγγύης – Χωρίς μεσάζοντες Λαμίας». Έγινε ενημέρωση και απολογισμός όλων των δράσεων της κίνησης και εκλέχτηκε νέα συντονιστική ομάδα.

Στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης της κίνησης, είχε προταθεί η νέα συντονιστική ομάδα να είναι 20μελής και να αποτελείται από όσον το δυνατόν περισσότερα νέα πρόσωπα. Κάτι που επετεύχθη και έτσι σχεδόν τα μισά από τα μέλη της συμμετέχουν για πρώτη φορά.

Η νέα συντονιστική ομάδα θα προσπαθήσει να βάλει σε πιο γερές βάσεις τη λειτουργία της κίνησης ώστε με την κατανομή αρμοδιοτήτων να είναι περισσότερο αποτελεσματική και να έχει καλύτερη επαφή με όλους τους εθελοντές-μέλη. Πάντοτε οι συναντήσεις της συντονιστικής ομάδας ήταν ανοιχτές, τώρα όμως θα γνωστοποιούνται πιο συστηματικά στους εθελοντές.

Η επανίδρυση της κίνησης, που η προηγούμενη συνέλευση είχε βάλει στόχο, είναι μια διαδικασία η οποία συνεχίζεται με την εγγραφή μελών-εθελοντών από την αντίστοιχη φόρμα εγγραφής εθελοντή-μέλους, που παραμένει ανοιχτή.

Επίσης στη συνέλευση συζητήθηκε και δόθηκε η κατεύθυνση η επόμενη 18η απευθείας διάθεση προϊόντων να γίνει το Σάββατο 4 Απριλίου 2015. Τα προϊόντα που αυτή θα περιλαμβάνει προτάθηκαν να είναι πατάτες, τυρί, μέλι, αλεύρι, ζυμαρικά και ίσως σύκα. Μάλιστα από παραγωγούς που συμμετείχαν στη συνέλευση έγιναν ικανοποιητικές προσφορές.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα η συντονιστική ομάδα θα προχωρήσει και θα εξειδικεύσει τις προτάσεις της συνέλευσης για την επόμενη απευθείας διάθεση. Επίσης θα συζητήσει τις λειτουργίες οι οποίες χρειάζονται υποστήριξη και από άλλους εθελοντές και θα ακολουθήσει η σχετική πρόσκληση.

Θα εκτιμήσει τέλος τα αποτελέσματα της αξιολόγησης προϊόντων, η οποία συνεχίζεται από τη φόρμα αξιολόγησης, στο αριστερό μέλος της ιστοσελίδας. Μέχρι την ανακοίνωση τους καλό είναι να συμμετέχουν όσοι παρέλαβαν προϊόντα στην τελευταία 17η απευθείας διάθεση.