Πρόσκληση

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 και ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 11, 2ος όροφος) σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα:

        Το κίνημα «Χωρίς μεσάζοντες» στις νέες συνθήκες –

Ανθρωπιστική κρίση - Ενίσχυση πρωτογενούς παραγωγής.

Δύο χρόνια μετά την πρώτη ανοιχτή συνέλευση για την ίδρυση της κίνησής μας συνδιοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση μαζί με 3 από τις κινήσεις που πρωτοστάτησαν στο κίνημα χωρίς μεσάζοντες.

Η παρουσίαση των πρωτοποριακών δραστηριοτήτων των εθελοντικών ομάδων Κατερίνης, Λάρισας και Βόλου, που θα προηγηθεί, είναι μια ευκαιρία για όλους εμάς να ενημερωθούμε, να κάνουμε απολογισμό και να προγραμματίσουμε τις μελλοντικές κινήσεις μας.

Θα ακολουθήσουν συζήτηση και προτάσεις πάνω στην αναγκαία αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για το υπαίθριο εμπόριο. Θα προσκληθούν οι βουλευτές του νομού και όλοι οι φορείς που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάδειξη-αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και στην ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής.

Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο οι κινήσεις του Πανελλαδικού δικτύου «Χωρίς μεσάζοντες» ζητούν:

  • Την επαναφορά του δικαιώματος όλων των παραγωγών να διαθέτουν ελεύθερα τα προϊόντα τους σε όλη την επικράτεια.
  • Τη νομική θωράκιση των αγορών διάθεσης αγροτικών προϊόντων «Χωρίς μεσάζοντες».
  • Τη διασφάλιση του δικαιώματος των καταναλωτών να προμηθεύονται ποιοτικά και φθηνά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς της επιλογής τους.

Πιστεύουμε ότι παράλληλα με τις «Κοινωνικές Συμπράξεις» των επίσημων φορέων είναι σημαντική και απαραίτητη η ενεργοποίηση των πολιτών. Με τους πολίτες «θεατές» καμία ανθρωπιστική κρίση δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί. Οι πρωτοβουλίες πολιτών «Χωρίς μεσάζοντες»:

  • Καλούμε κάθε πολίτη να σταθεί δίπλα μας στις διεκδικήσεις μας και στην προσπάθεια για τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής και της κοινωνικής συνοχής στη χώρα μας.
  • Καλούμε κάθε υπεύθυνο φορέα να συμβάλλει στην άρση των εμποδίων (όπως κάποιες διατάξεις του Ν.4264/2014) ώστε να είναι δυνατή η ενεργοποίηση των πολιτών (παραγωγών, καταναλωτών και κινήσεων).

Ελπίζουμε η ανοιχτή συζήτηση που συνδιοργανώνουμε να αποτελέσει ένα βήμα σ’ αυτή την κατεύθυνση και ευελπιστούμε με τη συμμετοχή σας να συμβάλετε σ’ αυτή.

 

Η συντονιστική ομάδα