Απολογισμός διάθεσης 10ης Φεβρουαρίου 2018Απολογισμός 39ης απευθείας διάθεσης προϊόντων

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες η 39η απευθείας διάθεση προϊόντων με πατάτες, παραδοσιακά ζυμαρικά, όσπρια, λεμόνια, αγκινάρες, ρόδια, χυμό ρόδι, λιαστή ντομάτα, σάλτσα ντομάτας, κομπόστες, μαρμελάδες και κρητικά παξιμάδια. Όλα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα, σε πραγματικές τιμές «Χωρίς Μεσάζοντες». Η εκτίμηση του κόσμου για τα προϊόντα και την όλη προσπάθεια, φαίνεται από το ότι παρά τη συνεχή βροχή και το κρύο, όσοι είχαν παραγγείλει ήρθαν σχεδόν στο σύνολό τους και παρέλαβαν τις παραγγελίες τους, αυξάνοντάς τες και με συμπληρωματικές επιτόπου.

39η απευθείας διάθεση

Στην ιστοσελίδα έχει αναρτηθεί Φόρμα Αξιολόγησης για 10/2/2018. Η αξιολόγηση είναι φυσική συνέχεια της παραγγελίας, σημαντική για τη διατήρηση της ποιότητας και τη διαρκή βελτίωση.

Στη διάθεση λειτούργησε και η Δανειστική Βιβλιοθήκη μας. Η βροχή έκανε πολύ δύσκολη την έκθεση των βιβλίων, αλλά από αυτή τη διάθεση όσοι ενημερώνονται με email είχαν παραλάβει τη λίστα των βιβλίων και μπορούσαν να κανονίσουν από πριν δανεισμό. Σύντομα η λίστα θα έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα μας, κάνοντας ακόμη πιο προσιτή την όλη διαδικασία. Τα βιβλία που δωρήθηκαν και αυτό το Σάββατο, μαζί με την μέχρι στιγμής ανταπόκριση του κόσμου, μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για το μέλλον αυτής της ξεχωριστής συνεργατικής δράσης πολιτισμού.

Επίσης, συνεχίσαμε τις συλλογές φαρμάκων για την ενίσχυση δομών υγείας που έχουν ανάγκη, πλαστικών καπακιών για τις δωρεές αμαξιδίων του Συλλόγου Παραπληγικών και τηγανέλαιου προς ανακύκλωση με ανταλλαγή απορρυπαντικών για τις οικογένειες που υποστηρίζουμε.

Για την υποστήριξη οικογενειών που έχουν ανάγκη, υπήρχε επιλογή προσφοράς μέσω της Φόρμας Παραγγελιών ποσοτήτων αξίας 0,5 έως 2 ευρώ σε πατάτες, χυλοπίτες, φασόλια, φακές, γίγαντες και σάλτσα ντομάτας. Όλα όσα συγκεντρώθηκαν από αυτές τις προσφορές, μαζί με όσα προϊόντα έδωσαν ως επιπλέον προσφορά οι ίδιοι οι παραγωγοί, μοιράστηκαν αναλογικά στις οικογένειες.

Ευχαριστούμε όσους στηρίζουν τις πολύπλευρες δράσεις, αγοραστές και παραγωγούς. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στους εθελοντές, που αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες και στελέχωσαν τη διάθεση.

Συνεχίζουμε με τη Γενική Συνέλευση της κίνησης, την Τετάρτη 14 Μαρτίου στις 7:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, για να συζητήσουμε τα πεπραγμένα και όλοι μαζί να αποφασίσουμε πως θα συνεχίσουμε αυτή την πολύπλευρη προσπάθεια.

Η πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι ο κόσμος θέλει η κίνηση να συνεχιστεί και να δυναμώσει. Επίσης, έδειξε ότι πολλοί θέλουν να την ενισχύσουν και ως εθελοντές. Ας γίνει αυτό πράξη! Η εθελοντική συμβολή στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των δράσεων, είναι απαραίτητη για να συνεχίσουμε. Η συμμετοχή στη Συνέλευση και η εγγραφή εθελοντών θα κρίνουν το μέλλον μας!

Η επόμενη διάθεση θα γίνει το Σάββατο 31 Μαρτίου με όσα προϊόντα εξασφαλίσουμε από: Τυρί, Κασέρι, Γραβιέρα, Αλεύρι, Ελαιόλαδο, Πατάτες, Σύκα, Ακτινίδια και Απορρυπαντικά ΒΙΟΜΕ.

Τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα και αυτή τη φορά μόνο με παραγγελία. Αυτό, θα τηρηθεί χωρίς παρέκκλιση και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δώσουν τις παραγγελίες τους εντός της προθεσμίας που θα ανακοινωθεί. Έτσι, θα αντιμετωπίσουμε στην πράξη όσους θέλουν να χειραγωγήσουν το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» και να το πλασάρουν ως μια ανταγωνιστική μορφή λαϊκών αγορών.

Στο www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχής ενημέρωση για όλες τις δράσεις μας, εκεί είναι μονίμως αναρτημένη και η Φόρμα Παραγωγού για την υποβολή προσφορών προϊόντων. Μονίμως ανοιχτά για οποιονδήποτε θέλει άμεση επικοινωνία, είναι το email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  και τα τηλέφωνα 6985603574 (Cosmote WU), 6947081904 (Vodafone CU) & 6906981623 (Wind F2G).

Η Συντονιστική Ομάδα

Ιστοσελίδα                    : www.kastrolamias.gr

Επικοινωνία ηλεκτρονική : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (What's Up) - 6947081904 (CU) - 6906981623 (Free2Go)