Μεγάλη χορηγία φαρμάκων για το Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης


Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, παραδόθηκαν στο Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης φάρμακα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Η παράδοση πραγματοποιήθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας στον χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου «Αλέκος Φτίκας».

Τα φάρμακα τα οποία αποτελούν δωρεά από την Ιταλική Banco Farmaceutico και την A.I.F.A (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων της Ιταλίας) στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και στους Γιατρούς του Κόσμου, σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου πρόκειται να καλύψουν για ακόμη μια φορά, τεράστια κενά.

Παράδοση φαρμάκων - Κατερίνη

Την παραλαβή εκ μέρους του Νοσοκομείου έκανε ο νέος διοικητής και η αντιπρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου οι οποίοι ευχαρίστησαν την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας για την εδώ και χρόνια πολύτιμη βοήθειά της, χωρίς την οποία πολλοί συμπολίτες δε θα είχαν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής των τελευταίων ετών η οποία επηρεάζει ακόμη και σήμερα και το νοσοκομείο Κατερίνης.

Τα φάρμακα έφτασαν από την Ιταλία και παραδόθηκαν την Πέμπτη 2 Ιουνίου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, αποθηκεύτηκαν σε κλιματιζόμενο χώρο, φωτογραφήθηκαν, καταχωρήθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ιατροφαρμακευτικού υλικού της ομάδας και αφού πραγματοποιήθηκε κοινός έλεγχος από την ομάδα και τους δωρητές, κλήθηκε η διοίκηση του νοσοκομείου Κατερίνης να επιλέξει τα φάρμακα που χρειάζεται άμεσα.

Η τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου, σε συνεργασία με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, επέλεξε 53 φάρμακα (συνολικά 3.898 σκευάσματα) κόστους δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Πρέπει να τονιστεί πως όλα τα φάρμακα είναι καινούργια και θα διατεθούν από το διαδικτυακό σύστημα του Κοινωνικού Φαρμακείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» της ΕΟΔνΠ και των Γιατρών του Κόσμου, σε άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες, σε νοσοκομεία της περιοχής, σε άλλες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και επίσης για τις ανάγκες των καταυλισμών προσφύγων της περιοχής.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου εκτός από τις 520 οικογένειες τις οποίες εξυπηρετεί εδώ και 3 χρόνια με ιατροφαρμακευτικό υλικό, τροφοδοτεί με φάρμακα, το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Ηρακλής και το κέντρο φιλοξενίας της Πέτρας Ολύμπου. Επίσης η πλειοψηφία των προσφύγων που εξετάζονται στο Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης, λαμβάνουν τα φάρμακά τους από το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης.

Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου παραλαβής & παράδοσης, τα φάρμακα θα ενταχθούν επίσημα στο υλικό του Κρατικού Νοσοκομείου Κατερίνης.

Φωτογραφικό υλικό και αναλυτική περιγραφή των φαρμάκων τα οποία έλαβε το Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης: Βλέπε ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ιατροφαρμακευτικού υλικού του Κοινωνικού Ιατρείου «Αλέκος Φτίκας» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου. 

 Η χορηγία των φαρμάκων αυτών στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας μόνο τυχαία δεν είναι. Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας συστηματικής και στοχευμένης προσπάθειας πολλών μηνών στο εξωτερικό και την παρέμβαση της ομάδας στο ετήσιο συνέδριο των ευρωπαϊκών φαρμακοβιομηχανιών στις Βρυξέλες (Pharmaceutical industry, drug wholesalers and medicine agencies of Europe), με επιστολή που έφτασε στα χέρια όλων των παρασκευαστών φαρμάκων της Ευρώπης (βλέπε TOP 100 needed drugs και Image gallery ).  

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» (ΚΙΚΑΦ) λειτουργεί για τέταρτη συνεχή χρονιά από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, και καλύπτει, στο μέτρο του δυνατού, τις ανάγκες σε φάρμακα των άπορων και ανασφάλιστων συμπολιτών, χωρίς καμμιά διάκριση εθνικότητας, θρησκευτική, φυλετική ή άλλη. Παράλληλα, συνεχίζει να τροφοδοτεί με φάρμακα και ιατροφαρμακευτικό υλικό μεγάλης αξίας το νοσοκομείο Κατερίνης και άλλες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, και έχει επίσης αναλάβει την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε φάρμακα όλων των καταυλισμών προσφύγων που βρίσκονται στον νομό Πιερίας.

Πηγή: otoposmou.gr