Αντίο φίλε ΠέτροΑντίο  φίλε Πέτρο

Είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες για την 21η διάθεση. Απομένουν οι τελευταίοι έλεγχοι. Αποστολή (με email) της φόρμας παραγγελιών στον Πέτρο για να κάνει κι αυτός έναν έλεγχο και να φτιάξει τη σχετική εικόνα. Δεν απαντά. Που να πάει ο νους.

Γίνεται η ανάρτηση στην ιστοσελίδα, ανοίγουμε και τη σχετική φόρμα. Λίγο μετά βλέπουμε την αναπάντητη κλήση στο κινητό. Από την σύζυγό του μαθαίνουμε το δυσάρεστο: «Ο Πέτρος έφυγε από κοντά μας πριν ένα μήνα».

Μετά τη 13η διάθεση στις 20-9-2014

Πως να περιγράψει κανείς τι αισθάνεται εκείνη τη στιγμή. Η αίσθηση της απώλειας ενός προσφιλούς προσώπου, ο ξαφνικός τρόπος που το μαθαίνουμε, οι τύψεις που τόσο καιρό δεν τον είχαμε αναζητήσει, όλα μαζί.

Πως να ολοκληρώσεις τις υπόλοιπες διαδικασίες? Από τη μία «πρέπει» να μην τις αφήσεις στη μέση, από την άλλη η αίσθηση ότι δεν θα ξαναδείς τον Πέτρο σε παραλύει.

Ήταν από τους πρώτους που επικοινώνησε ηλεκτρονικά μαζί μας όταν ανακοινώσαμε την κίνηση «Κάστρο Αλληλεγγύης» τον Απρίλη του 2013. Βοήθησε όποτε χρειάστηκε στη διαμόρφωση της ιστοσελίδας, ήταν ο άνθρωπος που μπορούσες πάντα να βασιστείς. Η προθυμία του και οι γνώσεις του ήταν πολύτιμες σε μια δύσκολη στιγμή.

Ήταν εθελοντής στη γραμματεία στις πιο πολλές διαθέσεις και πάντα ξέραμε ότι θα τον έχουμε μαζί μας αν ήταν αναγκαίο. Όλοι τον θυμόμαστε χαμογελαστό.

Πέτρο, θα μας λείψει το χαμόγελό σου, η παρουσία σου, η πολύτιμη βοήθειά σου. Θα σε θυμόμαστε για πάντα. Θα αισθανόμαστε την έλλειψή σου κάθε φορά που θα προετοιμάζουμε μια νέα απευθείας διάθεση. Θα μας λείπεις στη γραμματεία, σε κάθε διανομή.

Αντίο φίλε Πέτρο

Οι φίλοι σου εθελοντές