Απολογισμός διάθεσης 20ης Σεπτεμβρίου 2014


 

Πραγματοποιήσαμε το περασμένο Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου τη 13η απευθείας διάθεση προϊόντων. Περιλάμβανε τυρί, πατάτες, αλεύρι, κρεμμύδια, σκόρδα, φακές και ρεβίθια, όλα άριστα προϊόντα της περιοχής μας και σε εξαιρετικές τιμές ειδικά για το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες.

Μαζί έγιναν και οι καθιερωμένες συλλογές φαρμάκων για εθελοντικές δομές υγείας, τηγανέλαιου για ανταλλαγή με προϊόντα προς δωρεά και πλαστικών καπακιών για το Σύλλογο Παραπληγικών. Συνεχίστηκε επίσης η συλλογή σχολικών ειδών, σε συνεργασία με τους συλλόγους εκπαιδευτικών, που ξεκίνησε πολύ επιτυχώς για φέτος με την εκδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας το Σάββατο 13/9ου.

Στα αξιοσημείωτα αυτής της διάθεσης, ο αυξημένος αριθμός συμμετοχής συμπολιτών μας τόσο σε σχέση με τις δύο τελευταίες διαθέσεις όσο και με την αντίστοιχη περσινή του Σεπτεμβρίου, παρά τη μειωμένη αγοραστική δύναμη όλο και περισσότερων συμπολιτών μας, φαινόμενο ευθέως ανάλογο της ραγδαίας φτωχοποίησης. Αυτό που θα περιμέναμε αναλόγως να συμβεί, αλλά δε συνέβη, ήταν μια αυξημένη ανταπόκριση στο κάλεσμά μας για εθελοντική συμμετοχή στην Κίνηση.

Αισιοδοξούμε ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη ανταπόκριση στη συνέχεια, επισημαίνοντας ότι αυτό που επέτρεψε και επιτρέπει την εφαρμογή τέτοιων πολιτικών (φτωχοποίησης) είναι η παθητική στάση της κοινωνίας μας. Είναι πια καιρός συλλογικά να αγωνιστούμε μέσα από τις διάφορες δομές και να ορίσουμε εμείς τις ζωές μας και το μέλλον μας. Ας αναλογιστούν όλοι όσοι γνωρίζουν την Κίνηση τον όγκο εργασίας που απαιτείται για την οργάνωση των απευθείας διαθέσεων. Ας μην θεωρούν δεδομένο ότι χωρίς τη δική τους συμμετοχή θα υπάρχουν κάποιοι άλλοι που θα είναι σε θέση να διοργανώνουν τα πάντα

Οι δράσεις μας συνεχίζονται, προγραμματίζουμε την επόμενη απευθείας διάθεση για το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, η οποία θα περιλαμβάνει Ρύζι, Μέλι, Όσπρια και Ζυμαρικά. Θα ανακοινωθεί έγκαιρα με νέο Δελτίο τις αμέσως επόμενες ημέρες, με τις παραγγελίες να ξεκινούν στις 26 Σεπτεμβρίου.

Στην ιστοσελίδα μας www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχώς ενημέρωση για την κίνηση και εκεί είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές Φόρμες για δηλώσεις συμμετοχής Εθελοντών στις δράσεις και Παραγωγών με τις προσφορές τους. Επίσης, το email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  και τα τηλέφωνα 6985603574 & 6906981623, είναι στη διάθεση όλων για εκτενέστερη και άμεση επικοινωνία.

Ευχαριστούμε, όλους εσάς που συμμετέχετε, τους παραγωγούς και ιδιαιτέρως τους εθελοντές.

Η Συντονιστική Ομάδα

Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr

Επικοινωνία ηλεκτρονική: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (WhatsUp) & 6906981623 (Free2Go)