Αποφάσεις Ανοιχτής Συνέλευσης 11-2-2015


 

Πρόσκληση για νέα ανοιχτή συνέλευση

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου η 8η ανοιχτή συνέλευση (*) της κίνησης «Κάστρο Αλληλεγγύης – Χωρίς μεσάζοντες Λαμίας». Έγινε ενημέρωση και απολογισμός των τελευταίων διαθέσεων προϊόντων και ενημέρωση για τις παράλληλες δράσεις της κίνησης με τις συλλογές ειδών και τις δωρεές. Στα αξιοσημείωτα η συμμετοχή δύο νέων παραγωγών που μας παρουσίασαν τη δραστηριότητά τους και τα προϊόντα τους.

Βασικό ζήτημα συζήτησης στη συνέχεια ήταν η συμμετοχή στη συνέλευση, η οποία ήταν στα επίπεδα των προηγουμένων συνελεύσεων. Όμως αυτή τη φορά δεν κρίθηκε ικανοποιητική από τους συμμετέχοντες καθώς οι προσδοκίες (ως προς την προσέλευση) ήταν σαφώς μεγαλύτερες.

Ο τρόπος γνωστοποίησης (προσκλήσεις στην πρόσφατη 17η διάθεση προϊόντων και emails) δεν έφερε αποτέλεσμα ή δεν θεωρήθηκε σημαντική (από περισσότερους) η συμμετοχή στην ανοιχτή συνέλευση.

Σίγουρα έπαιξε ρόλο και το τσουχτερό κρύο όπως και το συλλαλητήριο (που προηγήθηκε αλλά και συνέπεσε χρονικά). Ας σημειωθεί ότι δεν ήταν δυνατή η μετάθεση της συνέλευσης για να μη συμπέσει με το συλλαλητήριο γιατί ήδη είχαν μοιραστεί προσκλήσεις όταν αυτό ανακοινώθηκε.

Απο τους παρευρισκόμενους θεωρήθηκε σωστό να μην εκλεγεί νέα συντονιστική ομάδα (γιατί θα είχε σχεδόν τα ίδια πρόσωπα) αλλά να γίνει προσπάθεια για μια νέα ανοιχτή συνέλευση, η οποία θα έχει και χαρακτήρα επανίδρυσης της κίνησης.

Έτσι προτάθηκε και έγινε αποδεκτό από όλους η 9η ανοιχτή συνέλευση να γίνει την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 7μ.μ. στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς (ΤΕΕ), Πλατεία Ελευθερίας 3, 4ος όροφος με θέματα:

  1. Συνολικός απολογισμός όλων των δράσεων της κίνησης.
  2. Αναγκαιότητα, προοπτικές συνέχισης και αναδιοργάνωση της κίνησης.

Σε περίπτωση που αποφασιστεί η συνέχιση της κίνησης, η ίδια η συνέλευση θα κρίνει και τον τρόπο οργάνωσής της (π.χ. νέα συντονιστική ομάδα, συμμετοχή εθελοντών κλπ). Επίσης η συνέλευση θα κρίνει και το αν και πότε θα γίνει η επόμενη απευθείας διάθεση προϊόντων. Από τη συντονιστική ομάδα είχε προγραμματιστεί για τις 7 Μαρτίου κάτι που από τη συνέλευση κρίθηκε ότι δεν είναι εφικτό.

Στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας της συνέλευσης η συντονιστική ομάδα θα προσπαθήσει να ενημερώσει όσο το δυνατόν περισσότερους από τους συμπολίτες που συμμετείχαν στις απευθείας διαθέσεις.

 Επίσης υπάρχει φόρμα δήλωσης συμμετοχής στη συνέλευση, που σημαίνει ταυτόχρονα και εγγραφή εθελοντή-μέλους (ουσιαστικά ιδρυτικού μέλους). Η φόρμα θα παραμένει ανοιχτή ενώ εγγραφές εθελοντών-μελών θα μπορούν να γίνουν και στην ίδια τη συνέλευση.

Τέλος αντιγράφουμε (**) κάτι που εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο ότι προσπαθούμε τόσο καιρό να πούμε:

Χωρίς αμφιβολία ζούμε μεγάλες στιγμές και αύριο θα ζήσουμε μεγαλύτερες. Αν θέλουμε (και φυσικά θέλουμε) τις καλύτερες μέρες, πρέπει ο καθένας και η καθεμιά να αποτινάξουν το «αντιπροσωπεύομαι, άρα υπάρχω». Οι εποχές των «νοικοκυραίων» και αυτές που κάποιος «μεσσίας» θα πηγαίνει μπροστά και οι υπόλοιποι θα ακολουθούν, καπούτ.

 (*)  Προσπαθήσαμε πάντα με συνέπεια (και όχι πάντα με μεγάλη συμμετοχή) να οργανώνουμε τακτικά αυτή τη διαδικασία ώστε να ανανεώνεται η συντονιστική ομάδα και να γίνονται γνωστά σε περισσότερους τα ζητήματα οργάνωσης της κίνησης.

(**) Πρόσφατο άρθρο του Χρήστου Γιαννίμπα στο tvxs.gr με τίτλο "Τρέμει η νέα Ρώμη".

Η συντονιστική ομάδα