Απολογισμός διάθεσης 9ης Μαΐου 2015

 

Απολογισμός 19ης απευθείας διάθεσης προϊόντων


Πραγματοποιήσαμε το Σάββατο 9 Μαΐου τη 19η απευθείας διάθεση προϊόντων. Περιλάμβανε πατάτες, φασόλια, ρεβίθια, γίγαντες Καστοριάς, ξηρούς καρπούς, απορρυπαντικά και χαρτικά, όλα επιλεγμένα προϊόντα σε εξαιρετικές τιμές ειδικά για το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες.

Συνεχίστηκαν οι καθιερωμένες συλλογές φαρμάκων για εθελοντικές δομές υγείας, τηγανέλαιου για ανταλλαγή με προϊόντα προς δωρεά και πλαστικών καπακιών για τον Σύλλογο Παραπληγικών.

Η συμμετοχή εθελοντών δεν ήταν η αναμενόμενη και οριακά επαρκούσε, με αποτέλεσμα την υπέρμετρη επιβάρυνση ορισμένων εθελοντών. Αισιοδοξούμε για τη συνέχεια ελπίζοντας σε μεγαλύτερη συμμετοχή.

Ήταν η τρίτη στη σειρά διάθεση που παρέλαβαν προϊόντα μόνο όσοι είχαν παραγγείλει.  Και αυτή ολοκληρώθηκε χωρίς καθυστερήσεις, επιβεβαιώνοντας ξανά τη σημασία του προγραμματισμού μόνο με προπαραγγελίες. Επιτόπου γίνονται δεκτές διορθώσεις-συμπληρώσεις μόνο από όσους έχουν παραγγείλει. Ακόμη κάποιοι λίγοι επιμένουν να παραβλέπουν τη διαδικασία, φέρνοντάς μας σε δύσκολη θέση.

Αυτό, αν μη τι άλλο, αδικεί την 15ημερη προσπάθεια προετοιμασίας, ενημέρωσης (με όλες τις δυσκολίες) και οργάνωσης που προηγείται της διάθεσης. Από κάποιους μάλιστα, όταν δεν "πιάσουν" οι δικαιολογίες, "επιστρατεύονται" υποδείξεις (όχι μόνο το τελευταίο Σάββατο) για το πως κατά τη γνώμη τους πρέπει να οργανώνεται η διαδικασία.

Η κίνηση είναι πάντα ανοιχτή και έχουν την ευκαιρία σε οποιαδήποτε συνέλευση να έρθουν και να διατυπώσουν τις απόψεις τους. Τους καλούμε μάλιστα να αναλάβουν "πρωταγωνιστικό ρόλο" στην κίνηση. Σε όλες τις μέχρι τώρα προσκλήσεις ζητάμε πρώτα τις απόψεις και στη συνέχεια την εθελοντική βοήθεια. Οι απόψεις όμως διατυπώνονται και συζητιούνται την κατάλληλη στιγμή και όχι στην "ουρά" όταν πρέπει να εξυπηρετηθούν γρήγορα όλοι οι προσερχόμενοι..

Μέχρι την επόμενη διάθεση, θα υπάρχει στην ιστοσελίδα μας η Φόρμα Αξιολόγησης για τη 19η διάθεση. Καλούμε όσους προμηθεύτηκαν προϊόντα να καταθέσουν τη γνώμη τους, θεωρώντας την αξιολόγηση φυσική συνέχεια της παραγγελίας τους Είναι πολύτιμη συμβολή για τη διατήρηση υψηλής ποιότητας και τη διαρκή βελτίωση της Κίνησης. Ας το εφαρμόζουμε όλο και περισσότεροι.

Συνεχίζουμε προγραμματίζοντας την επόμενη απευθείας διάθεση για το Σάββατο 13 Ιουνίου, που θα περιλαμβάνει κάποια από τα εξής προϊόντα: Πατάτες, Τυριά, Ρύζι, Κρεμμύδια, Σκόρδα, Μέλι. Θα ανακοινωθεί εγκαίρως, με αναμενόμενη περίοδο παραγγελιών από 27 Μαΐου έως 10 Ιουνίου.

Καλούμε να συμμετέχουν ενεργά όλο και περισσότεροι συμπολίτες στη διοργάνωση των δράσεων, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις υπάρχουσες και να αναπτύξουμε πολύπλευρες νέες. Γι’ αυτό τον σκοπό, είναι μονίμως διαθέσιμη Φόρμα Εγγραφής Εθελοντή-Μέλους στην ιστοσελίδα μας.

Στο www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την κίνηση, εκεί είναι διαθέσιμη και η ηλεκτρονική Φόρμα Παραγωγού για την κατάθεση προσφορών προϊόντων. Επίσης, το email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  και τα τηλέφωνα 6985603574 & 6906981623, είναι στη διάθεση όλων για εκτενέστερη και άμεση επικοινωνία.

Η Συντονιστική Ομάδα

Ιστοσελίδα                  : www.kastrolamias.gr

Επικοινωνία ηλεκτρονική: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (WhatsUp) & 6906981623 (Free2Go)