Παραγγελίες Προϊόντων 8ης Οκτωβρίου 2016Απευθείας διάθεση προϊόντων το Σάββατο 8 Οκτω-βρίου 2016

Οργανώνουμε την 28η απευθείας διάθεση στα πλαίσια της κοινής πανελλαδικής δράσης (*), όπως συμφωνήθηκε στις 25 Ιουνίου στο Κωσταλέξι στην 5η πανελλαδική συνάντηση. Θεωρούμε πολύ σημαντική αυτή την προσπάθεια με σκοπό την αποτροπή της σχεδιαζόμενης κυβερνητικής επίθεσης για «κατάργηση» του κινήματος «Χωρίς μεσάζοντες». Σας καλούμε να συμμετέχετε σ' αυτή την κοινή δράση ώστε να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Οι παραγγελίες ξεκινούν από σήμερα Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 για τα τοπικά - ελληνικά προϊόντα:

 • Τυρί Φέτα και Γίδινο από Λαμία
 • Φυσικά Καθαριστικά από το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο ΒΙΟΜΕ
 • Αλεύρι από Λαμία
 • Ελαιόλαδο από Ανατολική Φθιώτιδα
 • Μέλι από παραγωγό της Λαμίας
 • Όσπρια, Λιαστή Ντομάτα, Φυστίκια και Καλαμπόκι (για ποπ-κορν) από Φάρσαλα

Διάθεση το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, μόνο με παραγγελίες μέχρι Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016.

 Προϊόντα 8-10-2016
 

 Προέλευση - Τιμές Προϊόντων


- Τυρί Φέτα
προς 6 € / κιλό και Τυρί Γίδινο προς 6,20 € / κιλό, σε συσκευασίες των 2,5 κιλών περίπου, από τα Γαλακτοτυροκομικά Ζήσιμου - παραγωγός Κώστας Ζήσιμος, Λαμία.


Φυσικά Καθαριστικά από την ομάδα των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ - Θεσσαλονίκη
:

- Κρεμοσάπουνο χεριών (με αγνό λευκό σαπούνι, ελαιόλαδο, φοινικοπυρηνέλαιο, λάδι καρύδας, αμυγδαλέλαιο, καστορέλαιο και αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου) σε συσκευασία του ενός λίτρου στην τιμή των 2,5 €.

 - Υγρό πιάτων (με σαπούνι από ηλιέλαιο, φοινικοπυρηνέλαιο, ελαιόλαδο, λάδι καρύδας, καστορέλαιο, αμυγδαλέλαιο και αιθέριο έλαιο λεμονιού) σε συσκευασία 750mL στην τιμή των 1,8 €.

 - Σκόνη πλυντηρίου ρούχων (με αγνό λευκό σαπούνι, φυσικό βόρακα και σόδα πλύσης) σε συσκευασία 1/2 κιλού (33 πλύσεις) στην τιμή των 3,3 €.

 - Υγρό πλυντηρίου ρούχων (με αγνό λευκό σαπούνι, φυσικό βόρακα και σόδα πλύσης) σε συσκευασία των 4 λίτρων (48 πλύσεις) στην τιμή των 4,5 €.

Η κίνησή μας στηρίζει τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ.

Ένα φωτεινό παράδειγμα εργατικής αυτοδιαχείρισης με παγκόσμια απήχηση.

Χρειάζεται τη στήριξη όλων μας για να "ανθίσει".

Περισσότερες πληροφορίες για τους ίδιους και για όλα τα προϊόντα τους θα βρείτε στην ιστοσελίδα τους εδώ.

Έχετε τη δυνατότητα (μέσω του e-shop) αυτής της ιστοσελίδας να παραγγείλετε και άλλα προϊόντα και να τα παραλάβετε την ημέρα της απευθείας διάθεσης στις 8 Οκτωβρίου. Έτσι και εσείς δεν θα επιβαρυνθείτε με μεταφορικά αλλά και οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ θα εξοικονομήσουν τα έξοδα αποστολής.

Τα προϊόντα αυτά θα έρθουν μαζί με τα υπόλοιπα αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι γι' αυτά θα υπάρχει ξεχωριστή απόδειξη στο όνομά σας.

 

Αλεύρι από τους Μύλους Θέου.

- Αλεύρι σκληρό τύπου Μ σε συσκευασίες των 5 κιλών στην τιμή των 3 € (0,60 € / κιλό)

- Αλεύρι σκληρό τύπου Μ σε συσκευασίες των 10 κιλών στην τιμή των 5,5 € (0,55 € / κιλό)

- Αλεύρι μαλακό τύπου 70% σε συσκευασίες των 5 κιλών στην τιμή των 3 € (0,60 € / κιλό)

- Αλεύρι Ολικής Άλεσης από σκληρό σιτάρι  σε συσκευασίες των 5 κιλών στην τιμή των 4 € (0,80 € / κιλό) Ελαιόλαδο Ανατολικής Φθιώτιδας - (συσκευασία Γ. Φλώρος - Χ. Ευαγγελάρας Ο.Ε. - Ράχες Φθιώτιδας):

 - Εξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο σε πλαστική διάφανη συσκευασία των 5 λίτρων, στην τιμή των 19(3,80 €/λίτρο). Το ελαιόλαδο είναι προϊόν ψυχρής έκθλιψης, μόνο με μηχανικές και φυσικές μεθόδους.

 

Μέλι από την περιοχή μας - (παραγωγός Αντωνόπουλος Παναγιώτης):

 - Ανθόμελο με 6 € / κιλό, σε συσκευασίες του κιλού.

 - Θυμαρίσιο μέλι με 9 € / κιλό, σε συσκευασίες του κιλού.

 

Όσπρια, Λιαστή Ντομάτα, Φυστίκια και Καλαμπόκι (για ποπ-κορν) από δύο παραγωγούς:

- Φασόλια σε συσκευασίες των 3 κιλών προς 5 (1,67 €/ κιλό)  και Φακές σε συσκευασίες των 3 κιλών στην τιμή των 4 (1,33 € / κιλό)  από Δασόλοφο Φαρσάλων - παραγωγός Θεοδωροπούλου Ευαγγελία.

- Λιαστή Ντομάτα (μέσα σε λάδι) σε συσκευασίες - γυάλινα βαζάκια των 370 ml στην τιμή των 3 από Δασόλοφο Φαρσάλων - παραγωγός Θεοδωροπούλου Ευαγγελία

- Ρεβίθια σε συσκευασίες των 2 κιλών προς 3,5 (1,75 €/ κιλό)  από Φάρσαλα - παραγωγός Βούλγαρης Βασίλειος.

- Φυστίκια σε αεροστεγείς συσκευασίες του 1 κιλού προς 4,5   και Καλαμπόκι (για ποπ-κορν) σε συσκευασίες του 1 κιλού προς 2   από Φάρσαλα - παραγωγός Βούλγαρης Βασίλειος.
 

Παραγγελίες - Οδηγίες - Προθεσμία

Οι παραγγελίες θα γίνονται:

 • διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας στην αριστερή πλευρά της ιστοσελίδας μας (www.kastrolamias.gr 
 • τηλεφωνικά, στα τηλέφωνα 6985603574 What’s Up και 6906981623 Free2Go.

Σας προτρέπουμε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική φόρμα παραγγελίας από την ιστοσελίδα και να βοηθήσετε όσους δεν μπορούν ή δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Από τη φόρμα μπορείτε να επιλέξετε και ώρα παραλαβής (9:30/10:30/11:30/12:15) σε περίπτωση που δεν σας εξυπηρετεί το παρακάτω πρόγραμμα.  Αν δεν είστε σίγουροι για αυτή την ώρα παραλαβής (με προσέγγιση 15 λεπτών) παρακαλούμε μην την επιλέγετε.

Η έγκαιρη παραγγελία σας θα συμβάλλει στον καλύτερο προγραμματισμό και στην καλύτερη οργάνωση της διανομής.

ΠΡΟΣΟΧΗ! η φόρμα θα είναι ανοιχτή μέχρι την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 (11μ.μ.). Αμέσως μετά αρχίζει η διαδικασία εκτύπωσης των παραγγελιών. Μέχρι την προηγούμενη ημέρα μπορείτε να ζητήσετε διόρθωση της παραγγελίας ή να δηλώσετε (εκ των υστέρων) ώρα παραλαβής στέλνοντας email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Πρόγραμμα  Παραλαβής Προϊόντων

Η διανομή θα γίνει στο Parking απέναντι από την είσοδο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 και από ώρα 9 π.μ. έως 1 μ.μ. με τον παρακάτω τρόπο:

Όσων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Α - Ι :   στις ώρες   9:00-10:00

Όσων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Κ - Μστις ώρες 10:00-11:00

Όσων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Ν - Ωστις ώρες 11:00-12:00

Ανεξαρτήτως αρχικού γράμματος επωνύμου στις ώρες 12:00 - 13:00  (χρησιμοποιήστε το σε εξαιρετικές περιπτώσεις)

Δεν θα διατίθενται προϊόντα αν δεν έχει προηγηθεί παραγγελία.

Η σωστή διανομή απαιτεί από όλους μας την τήρηση του παραπάνω προγράμματος. Κάνουμε θερμή έκκληση να το τηρήσετε.

Στη γραμματεία 4 εθελοντές (με 2 υπολογιστές) θα εξυπηρετούν αποκλειστικά όσους έχουν έρθει σύμφωνα με το πρόγραμμα ή με την ώρα παραλαβής που έχουν δηλώσει.

Θα δυσκολέψετε την αναζήτηση της παραγγελίας σας αν έρθετε σε διαφορετική ώρα. Αποφύγετε επίσης να έρθετε ακριβώς στις ώρες 10 ή 11, όταν θα γίνεται (για 4-5 λεπτά) η αλλαγή των καταλόγων.

Αν θέλετε να προμηθευτείτε επιπλέον ποσότητες από αυτές που έχετε παραγγείλει (για σας ή για λογαριασμό κάποιου άλλου) δηλώστε το στη γραμματεία πριν παραλάβετε την εκτυπωμένη παραγγελία. Θα εξυπηρετηθείτε αμέσως από την γραμματεία, εφόσον βέβαια υπάρχουν διαθέσιμες ποσότητες. Πρόθεσή μας είναι, για την διεκπεραίωση αυτών των διορθώσεων, να υπάρχουν 2 επιπλέον εθελοντές ώστε να μην καθυστερεί η παραλαβή των υπολοίπων παραγγελιών.

Από πλευράς εθελοντών θα γίνει το ανθρωπίνως δυνατόν να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Μπορείτε να βοηθήσετε δηλώνοντας την εθελοντική συμμετοχή σας στην απευθείας διάθεση. Στην αριστερή πλευρά της ιστοσελίδας υπάρχει η Φόρμα Εθελοντών για 08/10/2016, χρησιμοποιήστε τη για την εγγραφή σας.

Η συνεργασία δύο ή τριών καταναλωτών για ενιαία παραλαβή παραγγελιών διευκολύνει τη διανομή. Σ' αυτή την περίπτωση επιλέξτε εσείς την ώρα παραλαβής που αντιστοιχεί σε μία από αυτές τις παραγγελίες.

Στη γραμματεία θα υπάρχουν άλλοι δύο εθελοντές (με τρίτο υπολογιστή) για την διεκπεραίωση των παραγγελιών που έχετε αναλάβει και έπρεπε να παραληφθούν σε διαφορετική ώρα. Αν το γνωρίζετε από πριν μπορείτε να το δηλώσετε είτε στη φόρμα είτε στέλνοντας email.

Παρακαλείστε να προσέλθετε στα ταμεία με το ακριβές αντίτιμο ανά προμηθευτή για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

 

Παράλληλες δράσεις - Συλλογές ειδών

Στον ίδιο χώρο θα γίνει συλλογή τηγανέλαιου, για την ανταλλαγή του με προϊόντα που κατόπιν θα δοθούν δωρεάν σε ιδρύματα, και πλαστικών καπακιών για το Σύλλογο Παραπληγικών ώστε να ενισχύσουμε τη συλλογή του, η οποία αποφέρει προμήθεια αμαξιδίων.

Θα γίνει επίσης συλλογή Φαρμάκων με λήξη μετά τον 4ο/2017. Μετά το κλείσιμο του κοινωνικού ιατρείου της Λαμίας (και μέχρι να υπάρξουν νεότερες εξελίξεις σ' αυτό το ζήτημα) τα φάρμακα παραδίδονται σε εθελοντικές δομές υγείας.

 

Από το  "ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης – Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ".

 

(*) Πιο κάτω δημοσιεύουμε το πλαίσιο της κοινής πανελλαδικής δράσης.

Πανελλαδική δράση «Χωρίς μεσάζοντες»

Οι πρωτοβουλίες και οι κινήσεις πολιτών «Χωρίς Μεσάζοντες» από όλη την Ελλάδα, μετά από απόφαση της 5ης Πανελλαδικής συνάντησής μας, οργανώνουμε κοινή πανελλαδική δράση το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, με στόχο την ανάδειξη του προβλήματος, που δημιουργούν η ισχύουσα νομοθεσία (Ν.4264/2014) και η διαφαινόμενη κυβερνητική επίθεση για «κατάργηση» του κινήματος «Χωρίς μεσάζοντες».

Ζητάμε ομόφωνα:

 • Την κατοχύρωση του δικαιώματος των παραγωγών να διαθέτουν ελεύθερα τα προϊόντα τους σε όλη την επικράτεια.
 • Την διαγραφή των προστίμων που έχουν επιβληθεί στους παραγωγούς οι οποίοι συμμετείχαν σε αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες».
 • Την νομική θωράκιση των αγορών διάθεσης προϊόντων «Χωρίς μεσάζοντες».
 • Την διασφάλιση του δικαιώματος των καταναλωτών να προμηθεύονται ποιοτικά και φθηνά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς της επιλογής τους.

Καλούμε τους πολίτες όλης της χώρας να στηρίξουν αυτή την κοινή πανελλαδική δράση.  Η προσπάθεια για τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής και της κοινωνικής συνοχής στη χώρα μας χρειάζεται όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή καθώς γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Οι δράσεις «Χωρίς Μεσάζοντες» πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν από τους ανθρώπους για τους ανθρώπους.

Δεν θα αφήσουμε να πάνε χαμένα τέσσερα χρόνια, εκατοντάδες δράσεις αλληλεγγύης και η κινητοποίηση χιλιάδων πολιτών. Το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες», το οποίο ανακούφισε χιλιάδες νοικοκυριά και παραγωγούς σε ολόκληρη τη χώρα, είναι πραγματικότητα και το μέλλον του είναι ανοιχτό. Είναι μια άλλη αντίληψη που πείθει πως υπάρχει εναλλακτική.