Παραγγελίες Προϊόντων 17ης Ιουνίου 2017

 

  Απευθείας διάθεση προϊόντων το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017


Οι παραγγελίες
ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 για τα τοπικά - ελληνικά προϊόντα:

  • Φυσικά Καθαριστικά από το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο ΒΙΟΜΕ
  • Τυρί Φέτα και Γίδινο από Λαμία
  • Κρεμμύδια-Σκόρδα από Φάρσαλα
  • Ρύζι από Ανθήλη
  • Μέλι από παραγωγό της Λαμίας

Διάθεση το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017, μόνο με παραγγελίες μέχρι Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017.

 Προϊόντα 17-6-2017


Προέλευση - Τιμές Προϊόντων

 

Σημαντική σημείωση (για όλα τα προϊόντα):

Σε όλες τις κατηγορίες ειδών, έχετε τη δυνατότητα από τη Φόρμα παραγγελιών, από τα πεδία Προσφορά σε τυρί, Προσφορά σε ρύζι, κλπ να επιλέξετε 1 ή 2 . Η αξία που θα συγκεντρωθεί θα παραδοθεί σε προϊόντα από τον αντίστοιχο παραγωγό και θα διατεθεί από το "Κάστρο Αλληλεγγύης" σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Είναι ένας ευέλικτος και εύκολος τρόπος ώστε αρκετοί από μας να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια μικρή ποσότητα από τα συγκεκριμένα προϊόντα δίνοντας ένα μικρό μέρος της εξοικονόμησης που έχουμε από την αγορά των προϊόντων "Χωρίς μεσάζοντες".
Εφαρμόζεται (σ' αυτή την απευθείας διάθεση) σε όλες τις κατηγορίες ειδών ώστε ο καθένας μας να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει από το προϊόν που θα προμηθευτεί χωρίς να χρειαστεί να περιμένει σε κάποιο άλλο ταμείο.
Τα προϊόντα παραδίνονται στις οικογένειες από μέλη της Συντονιστικής Ομάδας και από εθελοντές, που δηλώνουν υπεύθυνα στη Συντονιστική μια οικογένεια. Μετά τη διάθεση θα τους δοθούν τα παραπάνω προϊόντα καθώς και άλλα που θα προσφερθούν από τους παραγωγούς.


Φυσικά Καθαριστικά από την ομάδα των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ - Θεσσαλονίκη
:

- Κρεμοσάπουνο χεριών (με αγνό λευκό σαπούνι, φοινικοπυρηνέλαιο, λάδι καρύδας, αμυγδαλέλαιο, καστορέλαιο και Αιθέριο Έλαιο Λεμόνι) σε συσκευασία του ενός λίτρου στην τιμή των 2,5 €

- Υγρό πιάτων (με σαπούνι από ηλιέλαιο, φοινικοπυρηνέλαιο, ελαιόλαδο, λάδι καρύδας, καστορέλαιο, αμυγδαλέλαιο και αιθέριο έλαιο λεμονιού) σε συσκευασία 750mL στην τιμή των 1,8 €.

- Σκόνη πλυντηρίου ρούχων (με αγνό λευκό σαπούνι, φυσικό βόρακα και σόδα πλύσης) σε συσκευασία 1/2 κιλού (33 πλύσεις) στην τιμή των 3,3 €.

- Υγρό πλυντηρίου ρούχων (με αγνό λευκό σαπούνι, φυσικό βόρακα και σόδα πλύσης) σε συσκευασία των 4 λίτρων (48 πλύσεις) στην τιμή των 4,5 €.

Η κίνησή μας στηρίζει τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΒΙΟΜ
Ε.

Ένα φωτεινό παράδειγμα εργατικής αυτοδιαχείρισης με παγκόσμια απήχηση.

Χρειάζεται τη στήριξη όλων μας για να "ανθίσει".

Περισσότερες πληροφορίες για τους ίδιους και τα προϊόντα τους θα βρείτε στην ιστοσελίδα τους εδώ.

Έχετε τη δυνατότητα (μέσω του e-shop) αυτής της ιστοσελίδας να παραγγείλετε και άλλα προϊόντα και να τα παραλάβετε την ημέρα της απευθείας διάθεσης στις 17 Ιουνίου. Έτσι και εσείς δεν θα επιβαρυνθείτε με μεταφορικά αλλά και οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ θα εξοικονομήσουν τα έξοδα αποστολής.

Τα προϊόντα αυτά θα έρθουν μαζί με τα υπόλοιπα αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι γι' αυτά θα υπάρχει ξεχωριστή απόδειξη στο όνομά σας.

 

Τυριά από τα Γαλακτοτυροκομικά Ζήσιμου - Λαμία:

- Τυρί Φέτα προς 6 € / κιλό, σε συσκευασίες των 2,5 κιλών

- Τυρί Γίδινο προς 6,20 € / κιλό, σε συσκευασίες των 2,5 κιλών


Κρεμμύδια - Σκόρδα 
από Δασόλοφο Φαρσάλων- παραγωγός Πηγή Αραμπατζή: 

 - Κρεμμύδια ξανθά (μεγάλα, ποικιλία Reflex) σε συσκευασίες των 5,5 κιλών στην τιμή των 2 € (0,363 €/κιλό)   

 - Κρεμμύδια κόκκινα (μεγάλα, ποικιλία Ganira) σε συσκευασίες των 5,5 κιλών στην τιμή των 2 € (0,363 €/κιλό)

 - Κρεμμύδια μικρά (ποκιλία Reflex) σε συσκευασίες των 4 κιλών με 1 € (0,25 €/κιλό)

 Σκόρδα (μεγάλα, κατηγορία Α - διάμετρος 6-7cm) σε συσκευασία των 10 τεμαχίων στην τιμή των 2(0,20 €/τεμάχιο).Ρύζι
από την Ανθήλη - παραγωγός Βλάχος Νικόλαος:

Νυχάκι (χοντρό) σε συσκευασίες των 3 κιλών στην τιμή των 3 € (1 € / κιλό)

Καστανό σε συσκευασίες των 3 κιλών στην τιμή των 3 € (1 € / κιλό)

Καρολίνα σε συσκευασίες των 3 κιλών στην τιμή των 3 € (1 € / κιλό)

Κίτρινο Μπόνετ σε συσκευασίες των 3 κιλών στην τιμή των 3 € (1 € / κιλό)Μέλι
από την περιοχή μας - παραγωγός Αντωνόπουλος Παναγιώτης:

 - Ανθόμελο με 6 € / κιλό, σε συσκευασίες του κιλού.

 - Θυμαρίσιο μέλι με 9 € / κιλό, σε συσκευασίες του κιλού.

 

Παραγγελίες - Οδηγίες - Προθεσμία

Οι παραγγελίες θα γίνονται:

  • διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας στην αριστερή πλευρά της ιστοσελίδας μας (www.kastrolamias.gr 
  • τηλεφωνικά, στα τηλέφωνα 6985603574 What’s Up, 6906981623 Free2Go και 6947081904 CU.
  • στην Πλατεία Πάρκου, από εθελοντές της κίνησης: Πέμπτη (8/6, ώρες 7:00-9:00 μ.μ.) και Σάββατο (3/6 και 10/6, ώρες 10:30π.μ.-12:30μ.μ.).

Σας προτρέπουμε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική φόρμα παραγγελίας από την ιστοσελίδα και να βοηθήσετε όσους δεν μπορούν ή δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Από τη φόρμα μπορείτε να επιλέξετε και ώρα παραλαβής (9:30/10:30/11:30/12:15) σε περίπτωση που δεν σας εξυπηρετεί το παρακάτω πρόγραμμα.  Αν δεν είστε σίγουροι για αυτή την ώρα παραλαβής (με προσέγγιση 15 λεπτών) παρακαλούμε μην την επιλέγετε.

Η έγκαιρη παραγγελία σας θα συμβάλλει στον καλύτερο προγραμματισμό και στην καλύτερη οργάνωση της διανομής.

ΠΡΟΣΟΧΗ! η φόρμα θα είναι ανοιχτή μέχρι την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 (11μ.μ.). Αμέσως μετά αρχίζει η διαδικασία εκτύπωσης των παραγγελιών. Μέχρι την προηγούμενη ημέρα μπορείτε να ζητήσετε διόρθωση της παραγγελίας ή να δηλώσετε (εκ των υστέρων) ώρα παραλαβής στέλνοντας email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Πρόγραμμα  Παραλαβής Προϊόντων

Η διανομή θα γίνει στο Parking απέναντι από την είσοδο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 και από ώρα 9 π.μ. έως 1 μ.μ. με τον παρακάτω τρόπο:

Όσων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Α - Ι :   στις ώρες   9:00-10:00

Όσων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Κ - Μστις ώρες 10:00-11:00

Όσων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Ν - Ωστις ώρες 11:00-12:00

Ανεξαρτήτως αρχικού γράμματος επωνύμου στις ώρες 12:00 - 13:00  (χρησιμοποιήστε το σε εξαιρετικές περιπτώσεις)

Δεν θα διατίθενται προϊόντα αν δεν έχει προηγηθεί παραγγελία.

Η σωστή διανομή απαιτεί από όλους μας την τήρηση του παραπάνω προγράμματος. Κάνουμε θερμή έκκληση να το τηρήσετε.

Στη γραμματεία 4 εθελοντές (με 2 υπολογιστές) θα εξυπηρετούν αποκλειστικά όσους έχουν έρθει σύμφωνα με το πρόγραμμα ή με την ώρα παραλαβής που έχουν δηλώσει.

Θα δυσκολέψετε την αναζήτηση της παραγγελίας σας αν έρθετε σε διαφορετική ώρα. Αποφύγετε επίσης να έρθετε ακριβώς στις ώρες 10 ή 11, όταν θα γίνεται (για 4-5 λεπτά) η αλλαγή των καταλόγων.

Αν θέλετε να προμηθευτείτε επιπλέον ποσότητες από αυτές που έχετε παραγγείλει (για σας ή για λογαριασμό κάποιου άλλου) δηλώστε το στη γραμματεία πριν παραλάβετε την εκτυπωμένη παραγγελία. Θα εξυπηρετηθείτε αμέσως από την γραμματεία, εφόσον βέβαια υπάρχουν διαθέσιμες ποσότητες. Πρόθεσή μας είναι, για την διεκπεραίωση αυτών των διορθώσεων, να υπάρχουν 2 επιπλέον εθελοντές ώστε να μην καθυστερεί η παραλαβή των υπολοίπων παραγγελιών.

Από πλευράς εθελοντών θα γίνει το ανθρωπίνως δυνατόν να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Μπορείτε να βοηθήσετε δηλώνοντας την εθελοντική συμμετοχή σας στην απευθείας διάθεση. Στην αριστερή πλευρά της ιστοσελίδας υπάρχει η Φόρμα Εθελοντών για 17/6/2017, χρησιμοποιήστε τη για την εγγραφή σας.

Η συνεργασία δύο ή τριών καταναλωτών για ενιαία παραλαβή παραγγελιών διευκολύνει τη διανομή. Σ' αυτή την περίπτωση επιλέξτε εσείς την ώρα παραλαβής που αντιστοιχεί σε μία από αυτές τις παραγγελίες.

Στη γραμματεία θα υπάρχουν άλλοι δύο εθελοντές (με τρίτο υπολογιστή) για την διεκπεραίωση των παραγγελιών που έχετε αναλάβει και έπρεπε να παραληφθούν σε διαφορετική ώρα. Αν το γνωρίζετε από πριν μπορείτε να το δηλώσετε είτε στη φόρμα είτε στέλνοντας email.

Παρακαλείστε να προσέλθετε στα ταμεία με το ακριβές αντίτιμο ανά προμηθευτή για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

 

Παράλληλες δράσεις - Συλλογές ειδών

Στον ίδιο χώρο θα γίνει συλλογή τηγανέλαιου, για την ανταλλαγή του με προϊόντα που κατόπιν θα δοθούν δωρεάν σε ιδρύματα, και πλαστικών καπακιών για το Σύλλογο Παραπληγικών ώστε να ενισχύσουμε τη συλλογή του, η οποία αποφέρει προμήθεια αμαξιδίων.

Θα γίνει επίσης συλλογή Φαρμάκων με λήξη μετά τον 11ο/2017. Μετά το κλείσιμο του κοινωνικού ιατρείου της Λαμίας (και μέχρι να υπάρξουν νεότερες εξελίξεις σ' αυτό το ζήτημα) τα φάρμακα παραδίδονται σε εθελοντικές δομές υγείας.

Από την προηγούμενη διάθεση άρχισε η προσπάθεια συλλογής βιβλίων για τη δημιουργία (από το φθινόπωρο) δανειστικής βιβλιοθήκης. Φιλοδοξία μας είναι αυτή να λειτουργεί τουλάχιστον σε κάθε απευθείας διάθεση και να υποστηρίζεται από την ιστοσελίδα.

Τα βιβλία που ήδη έχουν μαζευτεί ξεπέρασαν τα 100. Είναι αυτά που έφεραν συμπολίτες μας στην προηγούμενη διάθεση και αυτά που μάζεψαν για λογαριασμό μας οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με πρωτοβουλία του προσκεκλημένου ομιλητή μας στην εκδήλωση της 22ας Μαΐου. Τους ευχαριστούμε όλους.

 

Από το  "ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης – Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ".