Απολογισμός διάθεσης 31ης Μαρτίου 2018

 

Από τους εθελοντές και τη συντονιστική ομάδα της κίνησης, ευχές για

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους!

Ο φετινός Μάρτιος, που σήμανε το κλείσιμο πέντε χρόνων από την προπαρασκευαστική συνέλευση για την ίδρυση της κίνησης το 2013, περιλάμβανε δύο δράσεις, με πρώτη την ανοιχτή συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, και δεύτερη την 40η απευθείας διάθεση προϊόντων, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Μαρτίου.

Η 14η ανοιχτή συνέλευση χαρακτηρίστηκε από τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα συμμετοχή παραγωγών και συμμετοχή (στα συνηθισμένα πλαίσια) συμπολιτών μας που υποστηρίζουν τις δράσεις μας. Ξεκίνησε με απολογισμό των πεπραγμένων, συνεχίστηκε με συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της κίνησης (και του κινήματος "Χωρίς Μεσάζοντες" γενικότερα) και έκλεισε με την εθελοντική ανανέωση της Συντονιστικής Ομάδας.

Θα κρατήσουμε την ελπίδα που άφησε. Άνθρωποι που επιμένουν και θέλουν να συνεχίσουν, υπάρχουν. Οι παραγωγοί κινούνται πιο πολύ και θα είναι ακόμη πιο χρήσιμο αν καταφέρουν να συνεισφέρουν στο κίνημα και στην κοινωνία με νέες συνεταιριστικές δομές. Η μαζικότερη συμμετοχή παραμένει επιθυμητή και (θεωρούμε) εφικτή, μέσα στις όλο και δυσκολότερες συνθήκες που ζούμε.

Η 40η απευθείας διάθεση προϊόντων περιλάμβανε πατάτες, ελαιόλαδο, τυρί φέτα και γίδινο, κασέρι, γραβιέρα, αλεύρι, βιολογικά ακτινίδια, σύκα ξερά και φυσικά καθαριστικά. Όλα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα, από ντόπιους κυρίως παραγωγούς και από τους αγωνιστές εργαζόμενους της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ, σε πραγματικές τιμές Χωρίς Μεσάζοντες.

Στην ιστοσελίδα έχει αναρτηθεί Φόρμα Αξιολόγησης για 31/3/2018. Η αξιολόγηση είναι φυσική συνέχεια της παραγγελίας, σημαντική για τη διατήρηση της ποιότητας και τη διαρκή βελτίωση.

Στη διάθεση λειτούργησε και η Δανειστική Βιβλιοθήκη της κίνησης, η οποία τώρα εξυπηρετείται και ηλεκτρονικά. Στην ιστοσελίδα μας υπάρχει ο Κατάλογος Βιβλίων για άμεση ενημέρωση και επιλογή, και μπορεί ο καθένας με τη Φόρμα Δανεισμού Βιβλίων να ζητήσει βιβλία και να τα παραλάβει επιτόπου στις διαθέσεις, κρατημένα και χωρίς καμία καθυστέρηση.

Επίσης, συνεχίσαμε τις συλλογές φαρμάκων για την ενίσχυση δομών υγείας που έχουν ανάγκη, πλαστικών καπακιών για τις δωρεές αμαξιδίων του Συλλόγου Παραπληγικών και τηγανέλαιου προς ανακύκλωση με ανταλλαγή απορρυπαντικών για τις οικογένειες που υποστηρίζουμε.

Για την υποστήριξη οικογενειών που έχουν ανάγκη, υπήρχε επιλογή προσφοράς μέσω της Φόρμας Παραγγελιών ποσοτήτων αξίας 0,5 έως 2 ευρώ σε πατάτες, ελαιόλαδο, τυρί φέτα και αλεύρι. Όλα όσα συγκεντρώθηκαν από αυτές τις προσφορές, μαζί με όσα προϊόντα έδωσαν ως επιπλέον προσφορά οι ίδιοι οι παραγωγοί, μοιράστηκαν αναλογικά στις οικογένειες που δηλώθηκαν.

Ευχαριστούμε όλους όσους στηρίζουν τις πολύπλευρες δράσεις μας, αγοραστές και παραγωγούς.

Η επόμενη απευθείας διάθεση προγραμματίζεται να γίνει το Σάββατο 5 Μαΐου με όσα προϊόντα εξασφαλίσουμε από: Ρύζι, Μέλι, Ακτινίδια, Σύκα ξερά, Χαρτικά και Απορρυπαντικά. Τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα μόνο με παραγγελία, εντός της προθεσμίας που θα ανακοινωθεί.

Ανανεώνουμε και το κάλεσμα για εθελοντές. Όσοι μπορούν, το Σάββατο που έτσι κι αλλιώς θα έρθουν να παραλάβουν παραγγελία, να έρθουν και ως εθελοντές. Κι αν ακόμη δεν ευκαιρούν για όλο το ωράριο διάθεσης, υπάρχει δυνατότητα να δηλώσουν για 8:00πμ-11:00πμ ή 10:30πμ-1:30μμ.

Στο www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχής ενημέρωση για όλες τις δράσεις μας, εκεί είναι μονίμως αναρτημένη και η Φόρμα Παραγωγού για την υποβολή προσφορών προϊόντων. Μονίμως ανοιχτά για οποιονδήποτε θέλει άμεση επικοινωνία, είναι το email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  και τα τηλέφωνα 6985603574 (CosmoteWU)6947081904 (VodafoneCU)6906981623 (WindF2G).

 

Πολλές ευχές μέσα από την καρδιά μας για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

 

Η Συντονιστική Ομάδα

Ιστοσελίδα                   : www.kastrolamias.gr

Επικοινωνία ηλεκτρονική: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (What's Up) - 6947081904 (CU) - 6906981623 (Free2Go)