Ανοιχτή Συνέλευση 24-10-2018

Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 7:00 μ.μ., στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Λαμιέων, οδός Λεωνίδου 9-11, στην 15η ανοιχτή συνέλευση της κίνησης:

«ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ».

Συνοπτικά τα προτεινόμενα θέματα είναι:

Απολογισμός δράσεων Κίνησης - Προτάσεις για την ενίσχυση και τη διάδοσή της - Παράλληλες δράσεις - Προτάσεις νέων δράσεων

Προσκαλούμε στη συνέλευση όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας που έχουν συμμετάσχει ή θέλουν να συμμετέχουν ενεργά ως αγοραστές και εθελοντές καθώς και τους παραγωγούς που συνεργάστηκαν ή θέλουν να συνεργαστούν με την κίνηση.

Συμπληρώθηκαν 5,5 χρόνια συνεχούς δράσης και οδεύουμε προς την 44η απευθείας διάθεση προϊόντων. Δύο χρόνια πριν, στην πρόσκληση για τη δωδέκατη συνέλευση, αναφέραμε:

"Η μέχρι τώρα συμμετοχή στις διαθέσεις, καθώς και τα θετικά σχόλια γι’ αυτές, μας έδωσαν τη δύναμη (αλλά και μας υποχρέωσαν) να συνεχίσουμε. Υπήρξαν όμως φορές που οριακά (και με υπερπροσπάθεια) μπορέσαμε να φέρουμε σε πέρας τις δράσεις.

Καλούμε όλους όσους πιστεύουν ότι αυτή η προσπάθεια αξίζει τον κόπο, να τη στηρίξουν έμπρακτα με την ενεργό συμμετοχή τους. Χρειαζόμαστε τις απόψεις και τη συμμετοχή όλων, τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση των δράσεων.

Νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα να ξανατεθούν όλα τα ζητήματα από την αρχή. Αν περισσότεροι δεν διαθέσουμε λίγο από το χρόνο μας δύσκολα θα διασφαλιστεί η συνέχιση της κίνησης."

Από εκείνη τη συνέλευση προέκυψε σημαντική ανανέωση στη συντονιστική ομάδα. Τα νέα μέλη βοήθησαν σημαντικά στη διατήρηση και στην αναβάθμιση της κίνησης. Αναμένουμε κάτι ανάλογο και σ' αυτή τη συνέλευση.

Για την καλύτερη και ουσιαστική προετοιμασία της συνέλευσης, περιμένουμε τις προτάσεις σας στο email της κίνησης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αναλυτικά τα προτεινόμενα για συζήτηση θέματα είναι:

1) Ενημέρωση - Απολογισμός δράσεων Κίνησης - Παραγωγοί

Ενημέρωση για τα νέα στοιχεία των απευθείας διαθέσεων που προέκυψαν από τον Μάρτιο μέχρι τώρα.

Ενημέρωση για τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των προσφορών σε είδος που έχουν καθιερωθεί στις απευθείας διαθέσεις.

Ενημέρωση για τις προσπάθειες συνεργασίας και συντονισμού των τοπικών φορέων - συλλόγων - κινήσεων αλληλεγγύης.

Ενημέρωση για τις συναντήσεις που οδήγησαν στην "Από Κοινού" Συνέλευση στις Σταγιάτες Πηλίου.

Παρουσίαση και τοποθετήσεις - προτάσεις παραγωγών.

2) Εγγραφή νέων εθελοντών - Εθελοντική ανανέωση συντονιστικής ομάδας - Καταμερισμός εργασιών μελών

Σε δημοσκόπηση, στο τέλος του προηγουμένου χρόνου, είχε εκφραστεί η επιθυμία των περισσοτέρων για εθελοντική συμμετοχή τους στις επόμενες απευθείας διαθέσεις. Είναι πάγια αρχή μας η ανανέωση - εναλλαγή στη συντονιστική ομάδα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όσο περισσότεροι δηλώσουν τόσο περισσότερο αυτό μπορεί να υλοποιηθεί.

3) Εξέλιξη της Κίνησης - Προτάσεις για την ενίσχυση και τη διάδοσή της - Παράλληλες δράσεις - Προτάσεις νέων δράσεων

Προτάσεις για τη συνεργασία και το συντονισμό τοπικών φορέων - συλλόγων - κινήσεων αλληλεγγύης σε συγκεκριμένα ζητήματα.

Πρόταση για ειδική απευθείας διάθεση βιολογικών προϊόντων από τοπικούς παραγωγούς.

Η δανειστική βιβλιοθήκη λειτουργεί μέσω της ιστοσελίδας, μπορείτε ηλεκτρονικά να ζητάτε βιβλία και να τα παραλάβετε επιτόπου στις απευθείας διαθέσεις. Μπορείτε επίσης να φέρετε βιβλία και είναι σημαντικό να συμμετέχετε με προτάσεις στη συζήτηση για την αναβάθμισή της.

Συμμετοχή στην "Από Κοινού" Συνέλευση στις Σταγιάτες Πηλίου στις 27-28 Οκτωβρίου.