Ανοιχτή Συνέλευση 2-6-2014

Σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 2 Ιουνίου και ώρα 8:00 μ.μ., στην Αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς (ΤΕΕ), Πλατεία Ελευθερίας 3, 4ος όροφος, στην έκτη ανοιχτή συνέλευση της κίνησης «ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ».

1) Ενημέρωση - Απολογισμός – Νέο θεσμικό πλαίσιο (ενημέρωση για τις πρώτες έντεκα διαθέσεις προϊόντων, ενημέρωση για το νέο θεσμικό πλαίσιο που δυσκολεύει την απευθείας διάθεση προϊόντων από τους παραγωγούς, τοποθετήσεις των παραγωγών πάνω στο θέμα).

2) Αναζήτηση – προσφορά χώρου για τις δραστηριότητες της κίνησης. (Τροχοπέδη στην ανάπτυξη της κίνησης αποτελεί η έλλειψη ενός χώρου όπου θα γίνονται οι συναντήσεις της συντονιστικής ομάδας και των εθελοντών και θα μπορούν να «στεγάζονται» διάφορες παράλληλες δράσεις, που διαφορετικά είναι δύσκολο να αναπτυχθούν).

3) Άλλες δράσεις αλληλεγγύης (Δυνατότητες βελτίωσης των μέχρι τώρα υλοποιούμενων δράσεων και συνεργασία με συλλόγους πάνω σ’ αυτό. Προτάσεις για  διεύρυνση των δράσεων με ανταλλαγές και προσφορές τροφίμων και άλλων προϊόντων).

3) Επόμενες απευθείας διαθέσεις προϊόντων - προσφορές παραγωγών (Προγραμματισμός και διαδικασία επόμενων διαθέσεων, προτάσεις παραγωγών για τα προς διάθεση προϊόντα).

4) Εκλογή νέας συντονιστικής ομάδας (Η ανανέωση της συντονιστικής ομάδας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με την είσοδο νέων μελών και την εναλλαγή των παλιότερων είναι μία από τις αρχές της κίνησης).

Αν πιστεύετε ότι αυτή η προσπάθεια αξίζει τον κόπο να συνεχιστεί και να δυναμώσει, στηρίξτε την έμπρακτα με την ενεργό συμμετοχή σας. Χρειαζόμαστε τις απόψεις σας και τη συμμετοχή σας τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση των δράσεων.

Η μέχρι τώρα συνεχώς διευρυνόμενη συμμετοχή στις διαθέσεις καθώς και τα θετικά σχόλια γι’ αυτές, μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε. Όμως χρειάζεται, όλο και περισσότεροι, να διαθέσουμε λίγο από το χρόνο μας για να διασφαλίσουμε τόσο τη μακροπρόθεσμη προοπτική όσο και τη βελτίωση της κίνησης.

Ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη μπορούν να αποτελέσουν θεμέλια για μια πραγματικά βιώσιμη πρωτογενή ανάπτυξη από τη βάση. Οι παραγωγοί, που πρώτοι θα επωφεληθούν από αυτή, μπορούν να βοηθήσουν με την απευθείας διάθεση σε λογικές τιμέςτων προϊόντων τους.

Για την καλύτερη και ουσιαστική προετοιμασία της συνέλευσης, στείλτε τις προτάσεις σας στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .  Ενημερώστε όσους νομίζετε ότι ενδιαφέρονται και δεν γνωρίζουν την κίνηση.