Απολογισμός διάθεσης 8-6-2013

 

Η δεύτερη απευθείας διάθεση προϊόντων "Χωρίς Μεσάζοντες" πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο parking της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013. Περιλάμβανε τα εξής εξαιρετικά ντόπια προϊόντα: πατάτες Λιβανατών προς 0,55 €/κιλό, τέσσερα παραδοσιακά ζυμαρικά Λαμίας όλα προς 2,50 €/κιλό και οκτώ είδη απορρυπαντικών ελληνικής εταιρίας από την Πιερία σε τιμές ειδικά για το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες έως και 50% χαμηλότερες των τιμών της αγοράς.

Ταυτόχρονα, όπως είχε προγραμματιστεί, έγινε συλλογή φαρμάκων για το Κοινωνικό Ιατρείο της πόλης μας και προσφέρθηκε ποσοστό προϊόντων τα οποία θα δωρίσουμε σε ίδρυμα της Λαμίας.

Ο κόσμος που ανταποκρίθηκε ήταν υπερδιπλάσιος σε σχέση με την πρώτη διάθεση της 11ης Μαΐου. Και αυτή τη φορά, διατέθηκαν περισσότερα προϊόντα από όσα βάσει παραγγελιών είχαν ζητηθεί, με την υπέρβαση να φτάνει το 55%. Αυτό οφείλεται κατά ένα μέρος στο ότι η κίνηση είναι καινούργια και αρκετοί μαθαίνοντας τελευταία στιγμή ήρθαν το Σάββατο στη διάθεση.

Όμως, όπως διαπιστώσαμε από τις απαντήσεις που πήραμε το Σάββατο, αλλά και από τις προθέσεις που εκδήλωσαν συμπολίτες μας που επικοινώνησαν μαζί μας κατά τη διάρκεια των παραγγελιών, κατά ένα μεγάλο μέρος οφείλεται στη γνώμη πολλών ότι μπορούν να έρθουν και να προμηθευτούν χωρίς παραγγελία. Και αυτό είναι κάτι που το επισημάναμε και θα το επισημαίνουμε συνεχώς, γιατί είναι κατά της σωστής οργάνωσης των διαθέσεων.

Όλοι εμείς που συμμετέχουμε εθελοντικά στην κίνηση, διοργανωτές και αγοραστές, πρέπει να εξηγήσουμε σε όσους περισσότερους μπορούμε ότι δεν πρόκειται για λαϊκές αγορές ή παζάρια. Πρόκειται για συντονισμένες ομαδικές αγορές, που η έγκαιρη παραγγελία του καθενός από μας θα βοηθήσει την κίνηση να τις προγραμματίσει και να τις οργανώσει καλύτερα, εξασφαλίζοντας ποσότητες προϊόντων για όλους τις ημέρες των διαθέσεων.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά όλους όσους συμμετέχουν, καταναλωτές, εθελοντές και παραγωγούς. Όπως τονίζουμε συνεχώς, είναι μια κίνηση ανοιχτή σε όλους, δεν εξαρτάται από κανένα πολιτικό ή άλλο φορέα και αποσκοπεί μέσω της εθελοντικής προσφοράς στην πραγμάτωση βιώσιμων δομών αλληλεγγύης, στη στήριξη της ντόπιας παραγωγής και στην εξασφάλιση φθηνών ποιοτικών προϊόντων για όλους ανεξαιρέτως. Διαρκές παραμένει το κάλεσμα προς:

  • Όλους μας ως καταναλωτές που με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας θα πετύχουμε το στόχο μας.
  • Όλους μας ως εθελοντές. Μπορούν όλοι να δηλώνουν συμμετοχή στην «Εγγραφή Εθελοντών» στην ιστοσελίδα μας σημειώνοντας το γνωστικό τους αντικείμενο. Εκτός από εθελοντές για τις ημέρες των διανομών, χρειάζονται συνεχώς νομικοί, φοροτεχνικοί, γεωπόνοι, κτηνίατροι, τεχνολόγοι τροφίμων και γνώστες πληροφορικής για την πλήρη υποστήριξη της κίνησης.
  • Ντόπιους παραγωγούς και βιοτέχνες, που μπορούν να δίνουν τα στοιχεία και τις προσφορές τους στη «Φόρμα Παραγωγού» στην ιστοσελίδα μας, για να συνεργαστούμε.

Ήδη προχωράμε στο επόμενο βήμα μας! Βρίσκονται σε εξέλιξη στην ιστοσελίδα μας ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για την επιλογή της ημερομηνίας της επόμενης διάθεσης και για την επιλογή των προϊόντων της. Οι ψηφοφορίες που έγιναν με συμπλήρωση έντυπων ψηφοδελτίων το Σάββατο έδωσαν τα παρακάτω αποτελέσματα. Αυτά θα συγχωνευθούν με τα αντίστοιχα της ηλεκτρονικής δημοσκόπησης που θα συνεχιστεί μέχρι και την την Τρίτη 11 Ιουνίου.

Η Συντονιστική Ομάδα

Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα  : http://www.kastrolamias.gr
Τηλέφωνο   : 6985603574