Παραγγελίες Προϊόντων 19ης Νοεμβρίου 2016Οι παραγγελίες ολοκληρώθηκαν, διαβάστε τις οδηγίες παραλαβής


Απευθείας διάθεση προϊόντων το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Αγαπητοί φίλοι

Aυτή είναι η πρώτη απευθείας διάθεση μετά την 12η ανοιχτή Συνέλευση της Κίνησης. Η προσέλευση σ' αυτή ήταν σχετικά ικανοποιητική, αλλά όχι η αναμενόμενη, ενώ έγινε αρκετά ουσιαστική συζήτηση. Επίσης καινούργιοι εθελοντές προσφέρθηκαν να συμμετέχουν στη Συντονιστική Ομάδα και στις απευθείας διαθέσεις. Αυτό δυναμώνει την κίνηση, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή (είχαμε φτάσει να συζητάμε αν θα συνεχίσουμε).

Προϊόντα 19-11-2016

Κάνουμε λοιπόν μια επανεκκίνηση, όμως η πράξη έχει δείξει ότι δεν αρκεί μια ομάδα 15 ατόμων και χρειάζεται διαρκής ενίσχυση από πολύ περισσότερους εθελοντές. Είναι αναγκαίο να σταθούμε συλλογικά όρθιοι σε συνθήκες που διαρκώς χειροτερεύουν.

Σ' αυτή τη διάθεση, θα γίνει επίσης και συλλογή συσκευασμένων τροφίμων για οικογένειες της περιοχής μας που έχουν ανάγκη (*).


Οι παραγγελίες ξεκινούν από σήμερα Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 για τα τοπικά - ελληνικά προϊόντα:

  • Ρόδια από Νέο Μοναστήρι
  • Κρεμμύδια-Σκόρδα από Φάρσαλα
  • Πορτοκάλια - Μανταρίνια - Λεμόνια από Αργολίδα
  • Γίγαντες από Λαχανόκηπους Καστοριάς  [ Διαθέσιμη ποσότητα περιορισμένη  (**) - !!! ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ !!! ]
  • Ρύζι από Ανθήλη
  • Απορρυπαντικά - Χαρτικά από Κατερίνη

Διάθεση το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016, μόνο με παραγγελίες μέχρι Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016.
 

 Προέλευση - Τιμές Προϊόντων


- Ρόδια
ποικιλίας Wonderful (1, 2) προς 1 € / κιλό, σε συσκευασίες των 3 κιλών από Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας - παραγωγός Γεώργιος Τσιμπερούδης.

(1):  Η «Wonderful» είναι η πιο γνωστή ποικιλία ροδιάς παγκοσμίως. Προέρχεται από τη Φλόριντα των ΗΠΑ. Παράγει καρπούς μεγάλου μεγέθους, πεπλατυσμένους, με σκούρο μωβ χρώμα και περικάρπιο μέτριου πάχους, που ωριμάζουν από τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι μέσα Οκτωβρίου. Τα σπέρματα είναι κόκκινα, μέσης σκληρότητας, με χυμό πολύ καλής ποιότητας. Τα δέντρα είναι ζωηρά και παραγωγικά και η ποικιλία είναι ανθεκτική και προσαρμόζεται σε διάφορα περιβάλλοντα, γι’ αυτό και η καλλιέργειά της είναι τόσο διαδεδομένη. Η «Wonderful» είναι μέσα στη λίστα των προτεινόμενων ποικιλιών ροδιάς από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με την απόφαση 347943/27-11-2008 (ΦΕΚ/Β/04-12-2008), στις κατάλληλες περιοχές της χώρας.  [ πηγή: http://www.porfyrodi.gr/to-rodi.html ]

(2) Δείτε και το σχετικό εγχειρίδιο

 

Κρεμμύδια - Σκόρδα από Δασόλοφο Φαρσάλων - παραγωγός Πηγή Αραμπατζή: 

 - Κρεμμύδια ξανθά (ποικιλία Αμπραντόρ) σε συσκευασίες των 6,5 κιλών με 2,5 € (0,385 €/κιλό)   

 - Κρεμμύδια κόκκινα (ποικιλία Προτεάνα) σε συσκευασίες των 6,5 κιλών με 2,5 € (0,385 €/κιλό)

 - Κρεμμύδια μικρά (ποκιλία Αμπραντόρ) σε συσκευασίες των 4 κιλών με 1 € (0,25 €/κιλό)

 Σκόρδα (κατηγορία Β - διάμετρος 4-6cm) σε συσκευασία των 10 κεφαλιών με 2,5(0,25 €/κεφάλι).

 

Εσπεριδοειδή από το Μάνεσι Αργολίδας - (παραγωγός Πέτρος Δήμας):

  - Πορτοκάλια Ναβαλίνες σε συσκευασίες των 5 κιλών, στην τιμή των 2 € (0,40 €/κιλό)

  Μανταρίνια σε συσκευασίες των 5 κιλών, στην τιμή των 3,5 € (0,70 €/κιλό)

 - Λεμόνια σε συσκευασίες των 3 κιλών, στην τιμή των 2 € (0,67 €/κιλό)

 

- Φασόλια Γίγαντες  [ Διαθέσιμη ποσότητα περιορισμένη  (**)   -   ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ ] σε συσκευασίες των δύο κιλών στην τιμή των 6 € (3 € /  κιλό)  από Λαχανόκηπους Καστοριάς - παραγωγός Καραγιάννη Φωτεινή.

(**) Όπως μας ενημέρωσε η παραγωγός, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν προ και κατά τη διάρκεια της συγκομιδής, και επίσης λόγω των καθυστερήσεων που αυτές επέφεραν έως τη διαλογή τους, στη διάθεση θα έχουμε μέγιστη ποσότητα 1 τόνου από φασόλια γίγαντες.

Υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να ετοιμάσει και να φέρει περισσότερα, αλλά αυτό δεν είναι προϋπολογίσιμο, οπότε προς το παρόν θέτουμε όριο στις συνολικές παραγγελίες γιγάντων τα 1000 κιλά και τις συνεχίζουμε μέχρι να φτάσουν εκεί. Αν μας ενημερώσει πριν λήξουν οι παραγγελίες ότι θα φέρει παραπάνω, θα τις συνεχίσουμε έως την ποσότητα που θα μας πει.

 

Ρύζι από την Ανθήλη - παραγωγός Βλάχος Νικόλαος:

- Νυχάκι σε συσκευασίες των 3 κιλών στην τιμή των 3 € (1 € / κιλό)

- Καστανό σε συσκευασίες των 3 κιλών στην τιμή των 3 € (1 € / κιλό),

- Καρολίνα σε συσκευασίες των 3 κιλών στην τιμή των 3 € (1 € / κιλό),

- Κίτρινο Μπόνετ σε συσκευασίες των 3 κιλών στην τιμή των 3 € (1 € / κιλό)


Απορρυπαντικά-Χαρτικά
από την ελληνική εταιρεία «Έψιλον Ελλάς» στην Πιερία:

- Υγρό Πιάτων συμπυκνωμένο με τιμή 3 ευρώ/4 λίτρα (συσκευασία 4λιτρο).

- Υγροσάπουνο extra δράση με τιμή 3 ευρώ/4 λίτρα (συσκευασία 4λιτρο).

- Χλωρίνη Παχύρρευστη με τιμή 3 ευρώ/4 λίτρα (συσκευασία 4λιτρο).

- Πλήρης Σκόνη Πλυντηρίου Ρούχων σε συσκευασία 8 κιλών (114 μεζούρες) προς 11 ευρώ, η οποία περιέχει και αποσκληρυντικό και είναι άκρως φιλική προς το περιβάλλον (περισσότερο από το 90% των συστατικών της είναι βιοδιασπώμενα).

- Υγρό Πλυντηρίου Ρούχων Nanotechnology (συμπυκνωμένο) σε συσκευασία 3 λίτρων (99 μεζούρες) προς 7 ευρώ (συσκευασία 3λιτρο).

- Μαλακτικό Ρούχων Nanotechnology (άρωμα Axen) με τιμή 4 ευρώ/3 λίτρα (συσκευασία 3λιτρο).

- Μαλακτικό Ρούχων με τιμή 2 ευρώ/4 λίτρα (συσκευασία 4λιτρο).

 

- Υγρό Γενικής Χρήσης με τιμή 2 ευρώ/4 λίτρα (συσκευασία 4λιτρο).

- Υγρό Καθαρισμού Τζαμιών με τιμή 2 ευρώ/4 λίτρα (συσκευασία 4λιτρο).

- Χαρτί Υγείας Τρίφυλλο Γκοφρέ, από ελληνικό χαρτί extra super ποιότητας, μη ανακυκλωμένο, σε συσκευασία 24 ρολών και τιμή 9 € (συνολικό βάρος:4,8 κιλά, 200gr/ρολό, μήκος ρολού: 42 μέτρα, τιμή κιλού:1,875 €).

- Χαρτοπετσέτες, από ελληνικό χαρτί extra super ποιότητας, μη ανακυκλωμένο, σε συσκευασία 500 τεμαχίωνκαι τιμή 2,5 ευρώ/συσκευασία (συνολικό βάρος: 1 κιλό, διαστάσεις 33x33cm).

- Χαρτί Κουζίνας, από ελληνικό χαρτί extra super ποιότητας, μη ανακυκλωμένο, δίφυλλο (1000 γραμμαρίων) στην τιμή των 2 €.


 

Παραγγελίες - Οδηγίες - Προθεσμία

Οι παραγγελίες θα γίνονται:

  • διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας στην αριστερή πλευρά της ιστοσελίδας μας (www.kastrolamias.gr 
  • τηλεφωνικά, στα τηλέφωνα 6985603574 What’s Up, 6906981623 Free2Go και 6947081904 CU.

Σας προτρέπουμε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική φόρμα παραγγελίας από την ιστοσελίδα και να βοηθήσετε όσους δεν μπορούν ή δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Από τη φόρμα μπορείτε να επιλέξετε και ώρα παραλαβής (9:30/10:30/11:30/12:15) σε περίπτωση που δεν σας εξυπηρετεί το παρακάτω πρόγραμμα.  Αν δεν είστε σίγουροι για αυτή την ώρα παραλαβής (με προσέγγιση 15 λεπτών) παρακαλούμε μην την επιλέγετε.

Η έγκαιρη παραγγελία σας θα συμβάλλει στον καλύτερο προγραμματισμό και στην καλύτερη οργάνωση της διανομής.

ΠΡΟΣΟΧΗ! η φόρμα θα είναι ανοιχτή μέχρι την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 (11μ.μ.). Αμέσως μετά αρχίζει η διαδικασία εκτύπωσης των παραγγελιών. Μέχρι την προηγούμενη ημέρα μπορείτε να ζητήσετε διόρθωση της παραγγελίας ή να δηλώσετε (εκ των υστέρων) ώρα παραλαβής στέλνοντας email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Πρόγραμμα  Παραλαβής Προϊόντων

Η διανομή θα γίνει στο Parking απέναντι από την είσοδο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 και από ώρα 9 π.μ. έως 1 μ.μ. με τον παρακάτω τρόπο:

Όσων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Α - Ι :   στις ώρες   9:00-10:00

Όσων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Κ - Μστις ώρες 10:00-11:00

Όσων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Ν - Ωστις ώρες 11:00-12:00

Ανεξαρτήτως αρχικού γράμματος επωνύμου στις ώρες 12:00 - 13:00  (χρησιμοποιήστε το σε εξαιρετικές περιπτώσεις)

Δεν θα διατίθενται προϊόντα αν δεν έχει προηγηθεί παραγγελία.

Η σωστή διανομή απαιτεί από όλους μας την τήρηση του παραπάνω προγράμματος. Κάνουμε θερμή έκκληση να το τηρήσετε.

Στη γραμματεία 4 εθελοντές (με 2 υπολογιστές) θα εξυπηρετούν αποκλειστικά όσους έχουν έρθει σύμφωνα με το πρόγραμμα ή με την ώρα παραλαβής που έχουν δηλώσει.

Θα δυσκολέψετε την αναζήτηση της παραγγελίας σας αν έρθετε σε διαφορετική ώρα. Αποφύγετε επίσης να έρθετε ακριβώς στις ώρες 10 ή 11, όταν θα γίνεται (για 4-5 λεπτά) η αλλαγή των καταλόγων.

Αν θέλετε να προμηθευτείτε επιπλέον ποσότητες από αυτές που έχετε παραγγείλει (για σας ή για λογαριασμό κάποιου άλλου) δηλώστε το στη γραμματεία πριν παραλάβετε την εκτυπωμένη παραγγελία. Θα εξυπηρετηθείτε αμέσως από την γραμματεία, εφόσον βέβαια υπάρχουν διαθέσιμες ποσότητες. Πρόθεσή μας είναι, για την διεκπεραίωση αυτών των διορθώσεων, να υπάρχουν 2 επιπλέον εθελοντές ώστε να μην καθυστερεί η παραλαβή των υπολοίπων παραγγελιών.

Από πλευράς εθελοντών θα γίνει το ανθρωπίνως δυνατόν να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Μπορείτε να βοηθήσετε δηλώνοντας την εθελοντική συμμετοχή σας στην απευθείας διάθεση. Στην αριστερή πλευρά της ιστοσελίδας υπάρχει η Φόρμα Εθελοντών για 19/11/2016, χρησιμοποιήστε τη για την εγγραφή σας.

Η συνεργασία δύο ή τριών καταναλωτών για ενιαία παραλαβή παραγγελιών διευκολύνει τη διανομή. Σ' αυτή την περίπτωση επιλέξτε εσείς την ώρα παραλαβής που αντιστοιχεί σε μία από αυτές τις παραγγελίες.

Στη γραμματεία θα υπάρχουν άλλοι δύο εθελοντές (με τρίτο υπολογιστή) για την διεκπεραίωση των παραγγελιών που έχετε αναλάβει και έπρεπε να παραληφθούν σε διαφορετική ώρα. Αν το γνωρίζετε από πριν μπορείτε να το δηλώσετε είτε στη φόρμα είτε στέλνοντας email.

Παρακαλείστε να προσέλθετε στα ταμεία με το ακριβές αντίτιμο ανά προμηθευτή για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

 

Παράλληλες δράσεις - Συλλογές ειδών


Στον ίδιο χώρο θα γίνει συλλογή τηγανέλαιου, για την ανταλλαγή του με προϊόντα που κατόπιν θα δοθούν δωρεάν σε ιδρύματα, και πλαστικών καπακιών για το Σύλλογο Παραπληγικών ώστε να ενισχύσουμε τη συλλογή του, η οποία αποφέρει προμήθεια αμαξιδίων.

Θα γίνει επίσης συλλογή Φαρμάκων με λήξη μετά τον 4ο/2017. Μετά το κλείσιμο του κοινωνικού ιατρείου της Λαμίας (και μέχρι να υπάρξουν νεότερες εξελίξεις σ' αυτό το ζήτημα) τα φάρμακα παραδίδονται σε εθελοντικές δομές υγείας.

 

Από το  "ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης – Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ"

 

(*) Τα προϊόντα παραδίνονται στις οικογένειες από μέλη της Συντονιστικής Ομάδας και από εθελοντές, που δηλώνουν υπεύθυνα στη Συντονιστική μια οικογένεια.

Μετά τη διάθεση της 19ης Νοεμβρίου θα τους δοθούν προϊόντα από αυτά που θα υπάρχουν στη διάθεση και τα οποία προσφέρουν οι παραγωγοί ως ποσοστά δωρεών επί των πωλήσεων.

Μ’ αυτό το πνεύμα καλούμε όσους έρθουν να παραλάβουν προϊόντα, όσοι θέλουν και μπορούν, να δώσουν μια μικρή βοήθεια φέρνοντας ένα πακέτο ζυμαρικά ή ζάχαρη ή αλεύρι, ένα κουτί γάλαι ή κάτι άλλο ανάλογης αξίας (της τάξης των 1-3 ευρώ) ώστε η προσφορά να είναι ενισχυμένη.

Μπορείτε επίσης να παραγγείλετε κάτι επιπλέον από όσα χρειάζεστε και να το αφήσετε στο καλάθι που θα υπάρχει για την ενίσχυση των οικογενειών.