Απολογισμός διάθεσης 19ης Νοεμβρίου 2016

 

Απολογισμός 29ης απευθείας διάθεσης προϊόντων

Πραγματοποιήσαμε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 19 Νοεμβρίου την 29η απευθείας διάθεση προϊόντων, η οποία περιλάμβανε: ρύζι, ρόδια, κρεμμύδια, σκόρδα,πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια,φασόλια γίγαντες,απορρυπαντικά και χαρτικά. Όλα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα, σε εξαιρετικές τιμές. Στα αξιοσημείωτα αυτής της απευθείας διάθεσης

  • η συμμετοχή αρκετών νέων εθελοντών, που συνέβαλε στην πολύ ομαλή ροή της,
  • η συλλογή τροφίμων για οικογένειες, που έχουν ανάγκη υποστήριξης και
  • η παρουσία μελών του αγροτικού συν/σμού Μώλου, που παρουσίασαν τα προϊόντα τους

Ιδιαίτερης σημασίας ξεχωριστή συλλογή, ήταν αυτή των τυποποιημένων τροφίμων για οικογένειες της περιοχής μας που έχουν ανάγκη. Εθελοντές της Κίνησης που ξέρουν τέτοιες οικογένειες, τις δηλώνουν υπεύθυνα στη Συντονιστική Ομάδα. Όλα ανεξαιρέτως τα είδη που συλλέγονται, μοιράζονται αναλογικά και παραδίδονται στις οικογένειες από τους ίδιους που τις έχουν δηλώσει.

Η ανταπόκριση του κόσμου, δεδομένης της κατάστασης που ζούμε, ήταν ικανοποιητική. Επίσης, προσφέρθηκαν για τον ίδιο σκοπό προϊόντα και από τους συμμετέχοντες παραγωγούς. Τους ευχαριστούμε όλους για την πολύ σημαντική τους συμβολή. Ελπίζουμε στη βοήθεια τους και στην επόμενη συλλογή, πριν τα Χριστούγεννα, στα πλαίσια της 30ης απευθείας διάθεσης.

Ένα μικρό μέρος της εξοικονόμησης, που προκύπτει από την αγορά προϊόντων Χωρίς μεσάζοντες, αν προσφερθεί, μπορεί να συμβάλλει στην ανακούφιση κάποιων, που δεν έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν και να προμηθευτούν προϊόντα ούτε σ’ αυτές τις οικονομικές τιμές.

Αυτή ήταν η πρώτη απευθείας διάθεση μετά την 12η ανοιχτή Συνέλευση της Κίνησης, στην οποία η προσέλευση ήταν ικανοποιητική, αν και μικρότερη από την αναμενόμενη. Όμως ήρθαν καινούργιοι εθελοντές, που το στίγμα τους ήταν φανερό σ’ αυτή την απευθείας διάθεση, συμβάλλοντας σημαντικά στην κατά γενική ομολογία ομαλή ροή των παραδόσεων προϊόντων.

Η πράξη μας έχει δείξει ότι χρειάζεται διαρκής ενίσχυση από  περισσότερους εθελοντές. Κάναμε λοιπόν επανεκκίνηση, ελπίζοντας να συνεχίσουμε με τη συμμετοχή όσων περισσότερων μπορούν να αφιερώσουν χρόνο στην Κίνηση. Οι συνθήκες κάνουν όλο και πιο αναγκαίο το να σταθούμε συλλογικά όρθιοι. Ας το πράξουμε, με ενεργή εθελοντική συμμετοχή.

Στην ιστοσελίδα μας έχει αναρτηθεί η Φόρμα Αξιολόγησης για 19/11/2016. Καλούμε όσους προμηθεύτηκαν προϊόντα να καταθέσουν τη γνώμη τους. Η αξιολόγηση είναι φυσική συνέχεια της παραγγελίας, σημαντική για τη διατήρηση της ποιότητας και τη διαρκή βελτίωση. Όλες οι γνώμες αναρτώνται στη Λίστα αξιολόγησης για 19/11/2016, με απόκρυψη των προσωπικών στοιχείων.

Η επόμενη διάθεση προγραμματίζεται για το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου με: Τυριά Λαμίας και κρητικά, Αλεύρι, Μέλι, Πατάτες, Φυστίκια κελυφωτά Μώλου, Σύκα ξερά, Εσπεριδοειδή, Γίγαντες. Η περίοδος παραγγελιών θα είναι 1-14 Δεκεμβρίου. Θα εκδοθεί εγκαίρως σχετική αναλυτική ανακοίνωση, με τα προϊόντα που θα εξασφαλιστούν τελικά και τις παράλληλες δράσεις.

Τα κελυφωτά φυστίκια θα διατεθούν σε πολύ καλές τιμές από τον αγροτικό συνεταιρισμό παραγωγών κελυφωτού φυστικιού Μώλου. Μια τοπική προσπάθεια που αξίζει τη συμπαράστασή μας.

Στο www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τις δράσεις, εκεί είναι μονίμως αναρτημένη η Φόρμα Παραγωγού για την υποβολή προσφορών προϊόντων και η Φόρμα Εγγραφής Εθελοντών. Μονίμως ανοιχτά για οποιονδήποτε θελήσει άμεση επικοινωνία, είναι το email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  και τα τηλέφωνα 6985603574 (Cosmote WU), 6947081904 (Vodafone CU) & 6906981623 (Wind F2G).

Η Συντονιστική Ομάδα

Ιστοσελίδα                  : www.kastrolamias.gr

Επικοινωνία ηλεκτρονική: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (What's Up) - 6947081904 (CU) - 6906981623 (Free2Go)