Ανοιχτή Συνέλευση 14-3-2018Πρόσκληση

Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 και ώρα 7:00 μ.μ., στην Αίθουσα Β' (*) Αίθουσα Γ (3ος όροφος) του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Λαμιέων, οδός Λεωνίδου 9-11, στην 14η ανοιχτή συνέλευση της κίνησης:

«ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ».

Συνοπτικά τα προτεινόμενα θέματα είναι:

Απολογισμός δράσεων Κίνησης - Προτάσεις για την ενίσχυση και τη διάδοσή της - Παράλληλες δράσεις - Προτάσεις νέων δράσεων

Προσκαλούμε στη συνέλευση όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας που έχουν συμμετάσχει ή θέλουν να συμμετέχουν ενεργά ως αγοραστές και εθελοντές καθώς και τους παραγωγούς που συνεργάστηκαν ή θέλουν να συνεργαστούν με την κίνηση.

Συμπληρώνονται 5 χρόνια συνεχούς δράσης και οδεύουμε προς την 40η απευθείας διάθεση προϊόντων.

Όσοι πιστεύουν ότι αυτή η προσπάθεια αξίζει τον κόπο να συνεχιστεί και να δυναμώσει, ας την στηρίξουν έμπρακτα με την ενεργό συμμετοχή τους και ας ενημερώσουν όσους άλλους νομίζουν ότι ενδιαφέρονται και δεν γνωρίζουν την κίνηση.

Για την καλύτερη και ουσιαστική προετοιμασία της Συνέλευσης, περιμένουμε τις προτάσεις σας στο email της κίνησης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αναλυτικά τα προτεινόμενα για συζήτηση θέματα είναι:

1) Απολογισμός δράσεων Κίνησης - Πανελλαδικό Δίκτυο "Χωρίς Μεσάζοντες" και θεσμικό πλαίσιο

Ενημέρωση για τη σύσταση και λειτουργία του Πανελλαδικού Δικτύου παραγωγών "Χωρίς μεσάζοντες" καθώς και τη στάση του κινήματος απέναντι στο νέο θεσμικό πλαίσιο.

Συζήτηση για την οργάνωση της επόμενης συνάντησης του Πανελλαδικού Δικτύου που είχε προταθεί να γίνει στη Λαμία μετά το Πάσχα.

2) Αναγκαιότητα ύπαρξης και εξέλιξη της Κίνησης - Προτάσεις για την ενίσχυση και τη διάδοσή της

Ενημέρωση και συζήτηση και πάνω στο ερωτηματολόγιο (που είχε γίνει στην 37η απευθείας διάθεση) και στην ανάλυση των απαντήσεων.

Ενημέρωση από την συνάντηση "για την αποανάπτυξη και την άμεση δημοκρατία" που έγινε στις Σταγιάτες Πηλίου και συζήτηση για την επόμενη που θα γίνει πάλι εκεί στις 19-20 Μαϊου.

3) Ενημέρωση & συζήτηση για τη Βιβλιοθήκη και τις Παράλληλες δράσεις - Προτάσεις νέων δράσεων

Ενημέρωση για τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των προσφορών σε είδος που έχουν καθιερωθεί στις απευθείας διαθέσεις.

Η δανειστική βιβλιοθήκη άρχισε να λειτουργεί και μέσω της ιστοσελίδας, μπορείτε ηλεκτρονικά να ζητήσετε βιβλία και να τα παραλάβετε επιτόπου στην συνέλευση. Μπορείτε επίσης να φέρετε βιβλία και είναι σημαντικό να συμμετέχετε με προτάσεις στη συζήτηση για την αναβάθμισή της.

Θα υπάρξει ενημέρωση και συζήτηση πάνω στην πρόταση της συντονιστικής ομάδας για συνεργασία και συντονισμό των τοπικών φορέων - συλλόγων - κινήσεων αλληλεγγύης.

4) Εγγραφή νέων εθελοντών - Εθελοντική ανανέωση συντονιστικής ομάδας - Καταμερισμός εργασιών μελών

Στην τελευταία δημοσκόπηση είχε εκφραστεί η επιθυμία των περισσοτέρων για εθελοντική συμμετοχή τους στις επόμενες απευθείας διαθέσεις. Επίσης πάγια αρχή μας είναι η ανανέωση - εναλλαγή στη συντονιστική ομάδα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όσο περισσότεροι δηλώσουν τόσο περισσότερο αυτό μπορεί να υλοποιηθεί.

Η συντονιστική ομάδα

(*) Αλλαγή που μας επιβλήθηκε τελευταία στιγμή. Έτσι δεν είναι δυνατόν να αναζητήσουμε άλλον χώρο. Δεδομένου ότι οι αρχικές ανακοινώσεις έχουν γίνει ένα μήνα πριν, έχουν σταλεί sms και emails (από 2 φορές) θα δημιουργούνταν σύγχυση αν επιχειρούσαμε οποιαδήποτε αλλαγή.