Συζήτηση για το Ρεύμα 15-6-22Πρόσκληση

 Ανοιχτή συζήτηση 15-6-22

Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 στις 8:30 μ.μ. στην Πλατεία Αλέκου Κοντόπουλου (Καράβι, πάνω από την Πλατεία Ελευθερίας) στην ανοιχτή συζήτηση με θέμα:

Λογαριασμοί Ρεύματος – Ενημέρωση - Κινητοποιήσεις

Στις προηγούμενες 3 συναντήσεις διαπιστώθηκε η ανάγκη για συστηματική παρέμβαση στο επίκαιρο θέμα της ακρίβειας, με πρώτο στόχο την αντίδραση στις παράλογες αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος.

Προτάθηκε, στην 4η συζήτηση, να οριστικοποιηθούν τα συγκεκριμένα βήματα για τη συνέχεια. Οι μέχρι τώρα προτάσεις στις οποίες υπήρξε συμφωνία και θα προηγηθούν στην τελική συζήτηση είναι:

Η πρωτοβουλία να συνεχιστεί με την ενιαία ονομασία:

«Πρωτοβουλία ενάντια στην Ακρίβεια – Κόντρα στο Ρεύμα»

Να μοιραστεί κείμενο σε κεντρικά σημεία της πόλης και στα γραφεία της ΔΕΗ. (Το σχέδιο κειμένου που συζητήθηκε είναι το παρακάτω):

Αγαπητοί συμπολίτες

Βρισκόμαστε σε έναν κυκλώνα συνεχών ανατιμήσεων, στα περισσότερα αγαθά και στις υπηρεσίες, με τους λογαριασμούς ρεύματος να έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

Από τον περασμένο Αύγουστο έχει αρχίσει να εφαρμόζεται η Ρήτρα αναπροσαρμογής, που συνδέει την πραγματική τιμή του ρεύματος με το Χρηματιστήριο ενέργειας, αλλά και η προσπάθεια συγκάλυψης από κυβερνητικής πλευράς, η οποία συνεχίζεται.

Στην αρχή «επιδότησε» τους περισσότερους λογαριασμούς με σκοπό να μην γίνουν αντιληπτές οι παράλογες αξιώσεις των εταιριών ενέργειας. Μ’ αυτόν τον τρόπο όμως επιδότησε τις εταιρίες ενέργειας, οι οποίες συνέχισαν το κερδοσκοπικό πάρτι.

Όταν η κατάσταση ξέφυγε, προσπάθησε να θολώσει τα νερά τάζοντας επιστροφή ποσών. Πως θα γίνει αυτό; Θα συμπληρώσουμε μια φόρμα μέσω internet και θα περιμένουμε. Δηλαδή σε «σφάζουμε» μετρητοίς και συμπληρώνεις μια φόρμα για να πάρεις (πότε;) πίσω ένα μέρος από την «ομολογημένη ληστεία».

Όπως θα διαπιστώσετε, οι εξαιρέσεις θα είναι πολλές, όμως το κυριότερο είναι ότι οι αυξημένοι λογαριασμοί συνεχίζουν να έρχονται. Το τοπίο παραμένει θολό, μιλάνε για «κατάργηση» της Ρήτρας, ισχυρίζονται ότι δεν ήταν δική τους πολιτική κλπ.

Μόνο όταν καταλάβουν ότι οι δικές μας αντιδράσεις διευρύνονται, θα αρχίσουν να συμμαζεύονται. Ακόμη και όσοι προς το παρόν δεν έχουν αισθανθεί τις αυξήσεις (λόγω επιδότησης) θα είναι σε καλύτερη θέση αν τώρα αντιδράσουν στον παραλογισμό και συμπαρασταθούν σε όσους πλήττονται.

Είμαστε οι πολλοί αρκεί να το καταλάβουμε. Αντιδρούμε στις παράλογες αυξήσεις του ρεύματος, ζητάμε την κατάργηση της Ρήτρας αναπροσαρμογής και του Χρηματιστηρίου Ενέργειας που τις προκαλούν.

Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό. Όπως φάνηκε, για να αποσυνδεθεί η τιμή του από τα κερδοσκοπικά παιχνίδια χρειάζεται η επαναφορά της ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο.

Πρωτοβουλία ενάντια στην ακρίβεια – Κόντρα στο Ρεύμα

 

Να διακινηθεί κείμενο για συλλογή υπογραφών. (Το σχέδιο κειμένου που συζητήθηκε είναι το παρακάτω):

Οι παρακάτω υπογράφοντες, αντιδρώντας στις παράλογες αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, ζητάμε την κατάργηση της Ρήτρας αναπροσαρμογής και του Χρηματιστηρίου Ενέργειας που τις προκαλούν.

Πιστεύουμε ότι το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και όπως αποδεικνύεται μόνο μία ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο μπορεί να το διασφαλίσει.

 

Η πρωτοβουλία να είναι ανοιχτή, να έχει μέλη άτομα και να λειτουργεί ως συνέλευση σε τακτές ημερομηνίες.


Η προσωρινή - υπό έγκριση ονομασία:

Πρωτοβουλία ενάντια στην Ακρίβεια

"Κόντρα στο Ρεύμα"

 

 

Στο αριστερό μέρος της ιστοσελίδας θα βρείτε κατάλογο και παραπομπές σε όλα τα άρθρα που έχουν γραφτεί για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ καθώς και άλλα νέα παραδείγματα.

Δείτε επίσης μία συνοπτική παρουσίαση με πίνακες και παραδείγματα.