Όλα σε θυμίζουν

 

«Όλα σε θυμίζουν …»

10 χρόνια, αφιέρωμα στον Γιάννη

Εκδήλωση για τα 10 χρόνια του «Κάστρου Αλληλεγγύης – Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας»

Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, στις 8μμ

Αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Αλμπάνη

 Ήταν 27 Μαρτίου 2013, όταν έγινε στο Εργατικό Κέντρο, η πρώτη ανοιχτή συνέλευση με σκοπό τη δημιουργία κίνησης «Χωρίς Μεσάζοντες» και στην πόλη της Λαμίας.

Η επόμενη ανοιχτή συνέλευση, στις 8 Απριλίου, στον ίδιο χώρο, ήταν και η ιδρυτική της κίνησης με την ονομασία «Κάστρο Αλληλεγγύης – Χωρίς μεσάζοντες Λαμίας». Σ’ αυτήν εγκρίθηκαν το «κείμενο αρχών» και το «ποιοι είμαστε».

Στην προετοιμασία της εκδήλωσης για τα 10 χρόνια, ανατρέχουμε σ’ αυτά. Όμως όλα επισκιάζονται από το τελευταίο δυσάρεστο γεγονός. Όλα γίνονται δύσκολα και μας θυμίζουν τον Γιάννη. Αυτός θα προετοίμαζε τις ανακοινώσεις, θα έστελνε τα δελτία  τύπου...

Στη φωτογραφία δύο από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις μας. Αυτή για τα 2 χρόνια, με πολλές ελπίδες τότε, και η 5η πανελλαδική συνάντηση στο Κωσταλέξι. Και στις δύο η συμβολή του Γιάννη ήταν καθοριστική.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση :

ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης –             

Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ

Λαμία 22-3-2023

Δελτίο Τύπου

Στις 27 Μαρτίου συμπληρώνονται 10 χρόνια από την πρώτη ανοιχτή συνέλευση για τη δημιουργία του «Κάστρου Αλληλεγγύης – Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας». Όμως, λίγες ημέρες πριν, από τις 5 Μαρτίου θρηνούμε για την ξαφνική απώλεια του φίλου, συντρόφου και συνοδοιπόρου μας Γιάννη Αλμπάνη.

Είχε από καιρό συζητηθεί, μετά από πρόταση του Γιάννη, η διοργάνωση μιας εκδήλωσης με αφορμή τα 10 χρόνια του «Κάστρου Αλληλεγγύης». Μετά την τελευταία δυσάρεστη εξέλιξη, οι υπόλοιποι εθελοντές, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην εκδήλωση αυτή, αφιερώνοντάς την στη μνήμη του.

Η εκδήλωση προγραμματίστηκε για την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, στις 8μμ, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Λαμιέων, Λεωνίδου 9-11. Μέσα από αυτή θέλουμε να κάνουμε έναν σύντομο απολογισμό της 10χρονης πορείας μας και να αναδείξουμε την ανεκτίμητη προσφορά του Γιάννη.

Έχουν κληθεί να συμμετάσχουν, φορείς και εθελοντές (και από άλλες πόλεις) με τους οποίους τόσα χρόνια είχαμε συνεχή επικοινωνία και κοινές δράσεις, όπως και παραγωγοί που συνεργάστηκαν μαζί μας.

Επιδίωξή μας είναι να κατατεθούν απόψεις τόσο για το παρελθόν, όσο και για τα σημερινά προβλήματα και τις προοπτικές που υπάρχουν, αλλά και για την πολύχρονη συνεργασία όλων μας, στην οποία η συμβολή και η αφοσίωση του Γιάννη ήταν καθοριστική.

Όταν το περιεχόμενο της εκδήλωσης οριστικοποιηθεί, με βάση και τις δηλώσεις συμμετοχής, θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση, με περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι εθελοντές και

η συντονιστική ομάδα

του Κάστρου Αλληλεγγύης

 

Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr

Επικοινωνία ηλεκτρονική: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.