Παραγγελίες Προϊόντων για 15 Μαρτίου 2014

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 ξεκινούν οι παραγγελίες για τα τοπικά - ελληνικά προϊόντα: Τυρί, Μέλι, Πατάτες, Φασόλια - Ρεβύθια και Φασόλια Γίγαντες, τα οποία θα διατεθούν το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014. Η επιλογή των προϊόντων έγινε σύμφωνα με το αποτέλεσμα των δημοσκοπήσεων (*) που προηγήθηκαν.

Οι παραγγελίες θα γίνονται διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας στην αριστερή πλευρά της ιστοσελίδας μας (www.kastrolamias.gr) και τηλεφωνικά, στα τηλέφωνα 6985603574 - What’s Up και 6906981623 - Free2Go. Σας προτρέπουμε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική φόρμα παραγγελίας από την ιστοσελίδα και να βοηθήσετε όσους δεν μπορούν ή δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η έγκαιρη παραγγελία σας θα συμβάλλει στον καλύτερο προγραμματισμό και στην καλύτερη οργάνωση της διανομής. Η φόρμα θα είναι ανοιχτή μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014.

Επίσης θα γίνεται συλλογή παραγγελιών στην Πλατεία Πάρκου, από εθελοντές της κίνησης: καθημερινά από Τρίτη 4/3 έως και Πέμπτη 13/3  (ώρες 6:00-8:00 μ.μ.) και τα Σάββατα 1/3 και 8/3 (ώρες 10π.μ.-1μ.μ.).

 

 Προέλευση - Τιμές Προϊόντων

 

- Τυρί Φέτα προς 6 € / κιλό και Τυρί Γίδινο προς 6,20 € / κιλό, σε συσκευασίες των 2,5 κιλών περίπου, από τα Γαλακτοτυροκομικά Ζήσιμου.

 

Μέλι από την περιοχή μας από 2 παραγωγούς:

- Ανθόμελο με 6 € / κιλό, σε συσκευασίες του κιλού, παραγωγός Αντωνόπουλος Παναγιώτης.

- Ελατόμελο με 8 € / κιλό, σε συσκευασίες του κιλού, με 7 € / κιλό, σε συσκευασίες των 2 κιλών, παραγωγός Χριστόπουλος Κλεομένης.

 

- Πατάτες από Λιβανάτες: μεσαίες-μεγάλες σε συσκευασίες των 20 κιλών στην τιμή των 10 € (0,50 €/κιλό) και μικρές [(**) περιορισμένη ποσότητα] σε συσκευασίες των 10 κιλών στην τιμή των 3 € (0,30 €/κιλό), παραγωγός Σπανού Κωνσταντίνα.

 

- Αλεύρι σκληρό τύπου Μ και Αλεύρι μαλακό τύπου 70% σε συσκευασίες των 5 κιλών στην τιμή των 3 € (0,60 € / κιλό), από τους Μύλους Θέου.

 

- Φασόλια και Ρεβίθια από τη Φυλιαδώνα Δομοκού σε συσκευασίες των 2,2 κιλών προς 4 (1,8 €/κιλό) – παραγωγός Στάθης Παπαδήμας.

- Φασόλια Γίγαντες από Λαχανόκηπους Καστοριάς σε συσκευασίες των δύο κιλών προς 6 (3 €/κιλό) – παραγωγός Καραγιάννη Φωτεινή.

 

Η διανομή θα γίνει στο Parking απέναντι από την είσοδο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 και από ώρα 9 π.μ. έως 1 μ.μ. με τον παρακάτω τρόπο:

Όσων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Α - Ι :   στις ώρες   9:00-10:00

Όσων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Κ - Μστις ώρες 10:00-11:00

Όσων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Ν - Ωστις ώρες 11:00-12:00

Ανεξαρτήτως αρχικού γράμματος επωνύμου στις ώρες 12:00 - 12:30  (χρησιμοποιήστε το σε εξαιρετικές περιπτώσεις)

Για όσους δεν θα έχουν παραγγείλει στις ώρες 12:30 - 13:00

Η σωστή διανομή απαιτεί από όλους μας την τήρηση του παραπάνω προγράμματος. Κάνουμε θερμή έκκληση να το τηρήσετε. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. Αποφύγετε επίσης να έρθετε ακριβώς στις ώρες 10 ή 11, όταν θα γίνεται (για 4-5 λεπτά) η αλλαγή των καταλόγων.

Θα υπάρχουν 4 εθελοντές (με 2 υπολογιστές) στη γραμματεία οι οποίοι θα εξυπηρετούν αποκλειστικά όσους έχουν παραγγείλει και έχουν έρθει σύμφωνα με το πρόγραμμα. Θα δυσκολέψετε την αναζήτηση της παραγγελίας σας αν έρθετε σε διαφορετική ώρα.

Αν δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς επιλέξτε εσείς την ώρα της παραλαβής (από τη φόρμα παραγγελίας). Είναι μια δυνατότητα που δίνεται για πρώτη φορά από αυτή τη διανομή. Αν χρησιμοποιηθεί με μέτρο πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση όλων.

Από πλευράς εθελοντών θα γίνει το ανθρωπίνως δυνατόν να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Μπορείτε να βοηθήσετε με δύο τρόπους σ' αυτό. Προσερχόμενοι στην προκαθορισμένη ώρα ή ακόμη καλύτερα, εφόσον διαθέτετε χρόνο, δηλώνοντας την εθελοντική συμμετοχή σας στην απευθείας διάθεση. Στην Dianomi4αριστερή πλευρά της ιστοσελίδας υπάρχει η Φόρμα Εθελοντών για 15/03/2014, χρησιμοποιήστε τη για την εγγραφή σας.

Η συνεργασία δύο ή τριών καταναλωτών για ενιαία παραλαβή παραγγελιών διευκολύνει τη διανομή. Σ' αυτή την περίπτωση επιλέξτε εσείς την ώρα παραλαβής που αντιστοιχεί σε μία από αυτές τις παραγγελίες.

Στη γραμματεία θα υπάρχουν άλλοι δύο εθελοντές (με τρίτο υπολογιστή) για την διεκπεραίωση των παραγγελιών που έχετε αναλάβει και έπρεπε να παραληφθούν σε διαφορετική ώρα. Αν το γνωρίζετε από πριν μπορείτε να το δηλώσετε είτε στη φόρμα είτε στέλνοντας email.

Παρακαλείστε να προσέλθετε στα ταμεία με το ακριβές αντίτιμο ανά προμηθευτή για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

Στον ίδιο χώρο θα γίνει και συλλογή Φαρμάκων με λήξη μετά τον 8ο/2014 για το κοινωνικό ιατρείο, συλλογή τηγανέλαιου για την ανταλλαγή του με προϊόντα που κατόπιν θα δοθούν δωρεάν σε ιδρύματα και πλαστικών καπακιών για το Σύλλογο Παραπληγικών ώστε να ενισχύσουμε τη συλλογή του, η οποία αποφέρει προμήθεια αμαξιδίων.

Από το  "ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης – Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ".

 

(*) Το προηγούμενο διάστημα έγιναν 2 δημοσκοπήσεις (βασικές για την επιλογή των προϊόντων της τρέχουσας και της επόμενης διάθεσης) μία ηλεκτρονική και μία επιτόπου στην 8η απευθείας διάθεση, στις 8 Φεβρουαρίου 2014. Τα αποτελέσματα και των 2 φαίνονται πιο κάτω:

Τυρί Φέτα – Γίδινο                   84 + 39 = 123

Γραβιέρα – Κεφαλογραβιέρα   72 + 31 = 103

Όσπρια                                   69 + 37 = 106

Μέλι                                        69 + 28 =   97

Πατάτες                                   66 + 63 = 129

Αλεύρι                                     49 + 38 =   87

Ελαιόλαδο                               46 + 25 =   71

Ρύζι                                         43 + 28 =   71

Εσπεριδοειδή                     (104) + 33 =(137)

Μήλα                                       32 + 27 =   59

Κρασί – Τσίπουρο                      15

Κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής δημοσκόπησης παρατηρήθηκαν συνεχόμενες (μέσα σε 2-3 λεπτά, 3-5 ψήφοι) μονοψηφίες, σχεδόν αποκλειστικά σε ένα προϊόν (εντός παρένθεσης). Έτσι από τη συντονιστική ομάδα προτάθηκε και έγινε 2η επιτόπου δημοσκόπηση προκειμένου να υπάρχει μια καλύτερη εικόνα των προτιμήσεων.

Οι ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις χρησιμοποιούνται από τη συντονιστική ομάδα για να επιλεγούν τα προϊόντα που θα έχουν την περισσότερη ζήτηση. Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός η παραπλάνησή της. Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία πάνω σ’ αυτό.

 

(**) Η περιορισμένη ποσότητα είναι 5-10% επί της ποσότητας που θα παραγγελθεί για τις μεσαίες-μεγάλες. Θα γίνονται δεκτές παραγγελίες για μικρές πατάτες μέχρι να συμπληρωθεί ποσότητα 750 κιλών. Πιο κάτω φαίνεται η αρχική ανακοίνωση:

(**) Η περιορισμένη ποσότητα είναι 5-10% επί της ποσότητας που θα παραγγελθεί για τις μεσαίες-μεγάλες. Δεν θα γίνονται δεκτές παραγγελίες για μικρές πατάτες όταν συμπληρωθεί ποσότητα 500 κιλών. Ανάλογα με την εξέλιξη των υπολοίπων παραγγελιών μπορεί προς το τέλος να γίνουν δεκτές επιπλέον παραγγελίες για μικρές πατάτες από 100-200 κιλά.