Απολογισμός διάθεσης 15ης Μαρτίου 2014

 

Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014, στο parking της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, η ένατη απευθείας διάθεση προϊόντων "Χωρίς Μεσάζοντες".

Περιλάμβανε τα προϊόντα: πατάτες Λιβανατών, τυρί φέτα και γίδινο Λαμίας, ανθόμελο και ελατόμελο της περιοχής μας, αλεύρι μύλου της Λαμίας, φασόλια και ρεβίθια Φιλιαδώνας, γίγαντες Καστοριάς, όλα άριστα προϊόντα και σε εξαιρετικές τιμές ειδικά για το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες.

Μαζί έγιναν και οι καθιερωμένες συλλογές φαρμάκων για το Κοινωνικό Ιατρείο, τηγανέλαιου για ανταλλαγή με προϊόντα προς δωρεά και πλαστικών καπακιών για το Σύλλογο Παραπληγικών.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρώτη ανοιχτή Συνέλευση της 27ης Μαρτίου 2013, φτάσαμε έως σήμερα η κίνηση να έχει οργανώσει 9 απευθείας διαθέσεις προϊόντων. Σ’ αυτές υλοποιήθηκαν περίπου 4.500 παραγγελίες προϊόντων και διατέθηκαν στους συμπολίτες μας περίπου 125 τόνοι ελληνικών ποιοτικών προϊόντων απ' ευθείας από τους παραγωγούς. Συνολικά γύρω στις 2.000 οικογένειες στηρίζουν αυτή την προσπάθεια.

Ποσότητες τροφίμων και απορρυπαντικών, που δωρήθηκαν από τους παραγωγούς στα πλαίσια συμφωνίας ή προήλθαν από ανταλλαγή τηγανέλαιου, παραδόθηκαν στα Ορφανοτροφεία Αρρένων και Θηλέων και στο Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Λαμίας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.).

Πέρα από τις καθιερωμένες πια συλλογές ειδών όλα τα Σάββατα των διαθέσεων, υλοποιήθηκαν και ξεχωριστές δράσεις, όπως η συλλογή σχολικών ειδών στην Πλατεία Ελευθερίας σε συνεργασία με τους συλλόγους εκπαιδευτικών της περιοχής μας και η συλλογή φαρμάκων για τη σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά στην Πλατεία Πάρκου. Τα φάρμακα που συγκεντρώσαμε στην προηγούμενη δράση μας, στάλθηκαν όπως είχαμε προγραμματίσει στους Γιατρούς του Κόσμου στην Αθήνα 

Ως προς τα στατιστικά στοιχεία, συνεχίζεται η σημαντική διεύρυνση της κίνησης, με το ποσοστό των νέων συμμετοχών στο 25%. Επίσης παρά τις επισημάνσεις μας για το πόσο σημαντική για την άρτια διοργάνωση των διαθέσεων είναι η έγκαιρη παραγγελία, αρκετοί ήρθαν χωρίς να παραγγείλουν, με  το ποσοστό τους σε σχέση με τις αρχικές 448 παραγγελίες να είναι στο 41%. Αν μάλιστα αναλογιστούμε ότι οι εντός προθεσμίας ηλεκτρονικές παραγγελίες ήταν 397 τότε αυτό το ποσοστό ανεβαίνει στο 59%.

Επίσης, προβληματισμός υπάρχει για την περιορισμένη ανταπόκριση στο συνεχές κάλεσμά μας για συμμετοχή και νέων εθελοντών. Έτσι το φορτίο για την άρτια διεκπεραίωση της απευθείας διάθεσης πέφτει σε λιγότερους.

Επαναλαμβάνουμε ότι η κίνηση είναι ανοιχτή σε όλους, δεν εξαρτάται από κανένα πολιτικό ή άλλο φορέα και αποτελεί σημείο επαφής πολιτών, οι οποίοι μέσω της εθελοντικής προσφοράς είναι αποφασισμένοι να προσφέρουν κομμάτι από την καθημερινότητά τους για να πάρουμε όλοι μαζί την ζωή μας στα χέρια μας!

Η επόμενη διάθεση προγραμματίζεται για το Σάββατο 12 Απριλίου και φροντίζουμε σύμφωνα με τη ζήτηση και αναλόγως της διαθεσιμότητας και των τιμών να έχει πατάτες, ρύζι, τυρί, ελαιόλαδο. Η οριστική ανακοίνωσή της θα γίνει εγκαίρως στο τέλος Μαρτίου.

Στην ιστοσελίδα μας www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχώς ενημέρωση για την κίνηση και εκεί είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές Φόρμες για δηλώσεις συμμετοχής Εθελοντών στις δράσεις και Παραγωγών με τις προσφορές τους. Επίσης, το email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  και τα τηλέφωνα 6985603574 & 6906981623, είναι στη διάθεση όλων για εκτενέστερη και άμεση επικοινωνία.

Ευχαριστούμε και πάλι, όλους εσάς που συμμετέχετε, τους παραγωγούς για τη συνεργασία μαζί μας και ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους εθελοντές.

Η Συντονιστική Ομάδα

Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr

Επικοινωνία ηλεκτρονική: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (WhatsUp) & 6906981623 (Free2Go)